Det var byråd Hans-Carl Tveit, for denne anledningen iført skøyter og med rød genser for Burma, som foretok den offisielle åpningen av isbanen. Men før det hadde skolens elever og barna i SFO underholdt med diskodans både på og utenfor isbanen.

— Vi satser mye på slike nærmiljøanlegg som dette, gjerne i tilknytning til skolenes uterom. Og vi forsøker å variere anleggstypene. Fra før har vi en del ballbinger, klatrevegger kommer flere steder og nå også plastisanlegg, sier idrettsdirektør i Bergen kommune, Rune Titlestad.

Selve isflaten på banen ved Løvås skole måler 20 ganger 30 meter, og det er meningen at alle som vil skal kunne bruke banen hele året. Anlegget er det første i sitt slag i Bergen. Prisen etter grunnarbeidet ligger på omkring 450.000 kroner.

— Vi ønsker at barna i Bergen kommune kan få utfolde seg på forskjellige underlag. Vi ser at barn og unge bruker langt mer tid i skoleområdet nå enn tidligere, derfor er det viktig at vi legger til rette for varierte muligheter til lek og fysisk aktivitet der barna er, sier idrettsdirektør Titlestad.

Slike plastisanlegg som ble åpnet i går er enkle å bygge. Det skal bare en del planeringsarbeid til og plastisen kan legges direkte på. Plastisen som ble lagt ved Løvås kom for eksempel til Bergen for tre dager siden.

Cecilie Bygnes Meling (13 ½) fra Bergen Kunstløpklubb og Morten Solheim (15) og Christoffer Rasch (13) fra Bergen Ishockeyklubb viste sine ferdigheter på isen for alle de fremmøtte, kanskje i håp om å trekke flere interesserte til klubbene sine. Utenom det nye anlegget ved Løvås skole har Bergen to anlegg med ordentlig is, Bergenshallen og Iskanten.

ALLE VAR DER: Elevene fra første til syvende klasse, lærere og førskolelærere, pluss involverte folk fra kommunen og andre interesserte, var med på åpningen av plastisanlegget ved Løvås skole. På isen Morten Solheim (til venstre) og Christoffer Rasch fra Bergen Ishockeyklubb.
Silje Katrine Robinson