Det var ved 06-tiden lørdag morgen at vogntoget kom på fylkesveg 7 ned fra Kvamskogen mot Norheimsund. Den store bilen snurret rundt og havnet i fjellveggen, slik at den sperret veibanene. Trafikken sto i nesten fem timer. Politiet sa til bt.no lørdag at det ville bli opprettet sak mot føreren av vogntoget.

— Stor is-svull

Spørsmålet er om føreren kan lastes for at vogntoget ble stående og sperre for trafikken.

— Etterforskningen har vist at det var en stor is-svull i inngangspartiet til tunnelen, sier Andor Helgheim ved Kvam og Samnanger lensmannskontor.

Politioverbetjenten forteller at en bilist ringte ni minutter før til Vaktsentralen i Statens vegvesen og meldte fra om isen som lå i tunnelåpningen.

Fikk sleng ni minutter før

— Vedkommende fortalte at han hadde kjørt i 33 kilometer i timen og havnet. Han hadde fått sleng på personbilen sin på samme måte som sjåføren i vogntoget, forteller Helgheim.

Dette er vesentlige opplysninger som taler til fordel for sjåføren av vogntoget når politiet skal bestemme seg for om han skal straffeforfølges eller ei.

— Jeg tror ikke nødvendigvis at det blir opprettet sak mot sjåføren, sier Helgheim.

— Men vi må få avklart hvor høyt vogntoget er. Det er nemlig ikke tillatt med vogntog over fire meter på fylkesveg 7, legger han til.

Ifølge Helgheim er det den enkelte sjåfør som skal forsikre seg om høydebestemmelser før han eller hun legger ut på tur.