Seljord reagerte da Seims forsvarer, Trygve Staff, konfronterte ham med at styreformann Bertram Vedeler hadde utferdiget attestasjon for at 22 millioner kroner var betalt.

— Dette er helt nytt for meg. Det er ikke dette som var bokført, utbrøt en oppbrakt Seljord, som hadde purret på beløpet flere ganger etter at Vedeler hadde sendt attestasjonen.

Sint på disposisjoner

Seljord la ikke skjul på at han var irritert og sint på disposisjoner som skjedde mellom trekløveret Carl Fredrik Seim, Tor Arne Uppstrøm og styreformann Bertram Vedeler.

Det ble lagt frem brev der han æreskjelte styreformannen for å utbetale penger til Tor Arne Uppstrøm fra klientkontoen til Uppstrøm.

Seljord fortalte at han som administrerende direktør, og ansvarlig for driften, ble holdt utenfor disposisjoner. Han fikk tidlig i 2002, etter hardt press mot Vedeler, stoppet pengetilførslene fra Paleum til en Uppstrøm.

Situasjonen ble satt på spissen da Vedeler og Uppstrøm ville ha Seljord til å bokføre åtte millioner i lån til Uppstrøm, som del i en eiendomshandel med Seim.

Uppstrøm ble snurt og gikk

— Da var mellomværskontoen på elleve millioner kroner, og jeg synes det var nok, sa Seljord. Han tok opp stengningen av pengetilførselen med Uppstrøm.

— Uppstrøm likte ikke slike konflikter. Så han ble snurt og gikk, sa Seljord.

Etter at Seljord stengte kranen hentet Uppstrøm 43 millioner kroner fra Seims selskaper. Da Uppstrøm ville at dette skulle føres som gjeld i Paleum senere - nektet Seljord. Det var bare en post på 1,3 millioner kroner han kunne identifisere som relevant for Paleum.

Seljord fortalte også at han sammen med selskapets revisor i mai 2002 tok opp spørsmål om sikkerhet for lånene selskapet hadde gitt Uppstrøm.

— Han fortalte da at han og Seim hadde kjøpere som gjorde at de skulle avhende Mjellem & Karlsen etter to, tre måneder for 350 millioner kroner. Det skulle gi Uppstrøm en gevinst på 50 millioner. Noe revisor anså som greit, sa Seljord.

Mjellem & Karlsen skulle på det tidspunkt kjøpes for 138 millioner.

Store personlige tap

I tillegg til å være daglig leder i Paleum, hadde Seljord personlig lånt selskapet 11 millioner kroner fordi selskapet trengte likviditet. Uppstrøms uttak og disposisjoner gjorde at han har lidt store tap som følge av det som skjedde.

— Det var synd. Paleum hadde alle forutsetninger for å utvikle seg til et solid og godt eiendomsselskap, om ikke samarbeidet mellom Seim og Uppstrøm hadde kommet, sier Seljord til Bergens Tidende.

Hvor mye han personlig har tapt vil han ikke ut med.

— Slike ting velger du å glemme. Du kan ikke la det irritere deg. Da blir du syk, sier han.