ROY HILMAR SVENDSEN

Politiet har siktet to irakiske menn på 32 og 27 år for seksuelle overgrep mot de to jentene, som er 14 og 16 år gamle. Jentene leverte inn anmeldelse av mennene i løpet av helgen..

— Den ene av jentene beskriver en voldtekt, sier lensmannen i Fjell og Sund, John Reidar Nilsen. Det er den 16 år gamle jenten som skal være voldtatt. 14-åringen hevder å ha blitt befølt.

- Ble frivillig med i bil

— Vi ser svært alvorlig på denne type saker, og har satt av nødvendige ressurser til å etterforske anmeldelsen, sier lensmann John Reidar Nilsen til BT.

Episoden skal ha funnet sted på Foldnes i Fjell kommune lørdag, etter at jentene ble kjent med de to irakerne i Bergen sentrum tidligere på dagen.

— Jentene ble frivillig med de to siktede inn i en bil, og ble kjørt til Sotra, forteller politiadvokat Trond Eide.

Ifølge anmeldelsen skal overgrepene ha skjedd utendørs, på et bortgjemt sted, midt på lyse dagen.

Løslatt etter avhør

— Ingen av de to jentene er fra Sotra, sier lensmann Nilsen. Ifølge politiadvokat Eide er en av de to siktede hjemmehørende i Fjell og Sund lensmannsdistrikt.

Ifølge VestNytt ble de to irakerne pågrepet søndag kveld, satt i arresten over natten, og avhørt mandag. Politiet mener ikke det er fare for gjentakelse eller bevisforspillelse, og har derfor ikke begjært noen av de to varetektsfengslet. Begge de siktede ble derfor løslatt mandag.