Tiltaltes forklaring står i sterk kontrast til det de fornærmede sto frem og fortalte i BT i går — en familie som lever i konstant frykt for en mann de føler har terrorisert dem. Først eks-konen, Somayeh, så svogeren Hamid.

Nå står irakeren tiltalt for drapsforsøk etter et blodig drama på Torgallmenningen i fjor, og tiltalt for gjentatte tilfeller av vold og trusler mot eks-konen.

— Jeg er ikke skyldig, svarte mannen da rettssaken mot ham startet i går.

— Herr dommer, jeg sverger ved min Gud at det som står i tiltalen ikke er sant, sa mannen.

Irakeren hevder at han aldri har slått sin eks-kone, og at han aldri har truet verken henne eller hennes bror.

Han mente at familien rettet alle disse beskyldningen mot ham som et ledd i en langvarig prosess, der tiltalte er blitt lokket i en felle.

Irakeren giftet seg med Somayeh mens hun var i hjemlandet Iran. Han mener familien hennes fikk dette i stand, slik at Somayeh skulle kunne komme til Norge. At hun ble gravid og fødte en sønn, tror han også var et ledd i denne planen. Og at ekteskapet med Somayeh skulle opphøre med en gang hun kom til Norge.

Derfor passet det ifølge tiltalte godt inn at hun og broen hennes har anmeldt ham for vold og trusler.

— Sa du noe til Somayeh eller hennes bror som de kunne føle seg truet av? spurte dommeren.

— Nei, aldri. Når jeg skjønte at hun ikke ville komme tilbake til meg, tenkte jeg at det var greit. Jeg ønsket å starte et nytt liv, forklarte irakeren.

En forklaring påtalemyndigheten mener ikke henger sammen med de øvrige bevisene i saken, blant annet dokumenterte skader som Somayeh er påført.

Tiltaltes forsvarer, Eirik Nåmdal, vil føre bevis som han mener forteller om en tilspisset familiesituasjon, der trusler også ble rettet mot tiltalte.

Påtalemyndigheten avviser ikke at situasjonen kan ha vært tilspisset, men mener dette ikke har noen som helst betydning for saken, spesielt ikke for drapsforsøket på Torgallmenningen.

Førstestatsadvokat Walter Wangberg har liten tillit til tiltaltes forklaring om at den fornærmede, Hamid, selv skal ha stukket seg selv flere ganger med kniv.

Et sentralt poeng er det også at kniven som ble brukt, er sporløst bort. Bare en gjerningsmann vil ha interesse av å fjerne den. Tiltalte nekter for å ha tatt kniven.

FAKSIMILE: Bergens Tidende mandag 10. februar.