Lørdag fortalte bt.no om en mann i midten av 20-årene som lot seg friste av en gjenglemt Ipad i City Park parkeringshus i Bergen. Han tok Ipaden med seg, mens overvåkingskameraene filmet alt.

— Med så gode bilder er det garantert noen som vil kjenne igjen den fargesprakende personen på bildet. Det er jo flott at han har tatt godt vare på Ipaden han fant, men nå hadde det vært veldig ok om han kan levere den tilbake, sa eieren av Ipaden til bt.no lørdag.

Angrende Ipad-tyv

Samme dag meldte Ipad-tyven seg for politiet etter å ha lest om seg selv på bt.no.

— Han hadde tydligvis fått kalde føtter. Han møtte opp med luen og Ipaden i hånden og erkjente at det var han som hadde tatt Ipaden, sier politiførstebetjent Johnny Horne ved tyveriavsnittet i Bergen.

Horne forteller at de lørdag først fikk et anonymt tips om hvem vedkommende kunne være og at tyven selv møtte opp på politistasjonen like etterpå.

— Glemte å levere den

— Han fortalte at han tilfeldigvis gikk forbi Ipaden og tok den med seg. Han sa også at han hadde tenkt å levere den til politiet, men at han hadde glemt det.

Ifølge Horne skal tyven ha forsøkt å få Ipaden på uten hell.

— Han er avhørt og har forklart seg til politiet. Nå avgjør juristen hva som skjer videre med saken, sier Horne.

- Veldig moro

Eieren av Ipaden fikk telefon fra politiet rundt en time etter at saken ble publisert.

— Dette var veldig moro og veldig kjekt. Dette er virkelig en solskinnshistorie i en tid med mye kritikk av samrøre mellom politi og media, sier han.

Han gleder seg til å få Ipaden sin tilbake.

— Det ser ut til at den er blitt oppbevart trygt og det setter jeg stor pris på. Det kommer til å bli et tårevått møte når jeg treffer Ipaden igjen.

Roser Q-Park

Den heldige eieren roser også regionsjef i Q-Park, Erik Woldseth, for jobben han gjorde da Ipaden forsvant.

— Jeg vil virkelig skryte av folkene i parkeringshuset. De gjorde en ekstra innsats for at denne saken ble løst med å skaffe gode overvåkingsbilder. Dette er et godt eksempel på god kundeservice.

Ipad-eieren tror også saken kan være med på å redusere tyverier i parkeringshus.

— Jeg tror nok folk tenker seg godt om før de tar med seg noe fra et parkeringshus neste gang.