Det skal være hjemmekjært og trygt og stemplet Os kommune når Søviknes inviterer på tur.

Det er ikke bare flyet som er forbeholdt osingene, og så leilighetskomplekset på Kypros er bare for reisende fra Os. I alle fall et par uker i november.

Trygt, kjapt og billig

— Vi ønsker å tilby helhet der kommunen har regien hele tiden fra avreise til hjemreise, sier Søviknes.

Kommunen har kuttet alle mellomledd og bestilt alt fra reise, hotell og aktivitetstilbud direkte. På den måten er prisene presset. Men det blir ikke gratis slik Søviknes lovet.

— Jeg skulle ønske kommunen kunne ha bidratt slik at turen ble gratis. Men i år klarer vi det ikke. Vi får se til neste år, sier Søviknes.

Han hadde knapt sittet ordførerstolen varm før han lovet gratis tur til Syden for alle bygdens pensjonister. Siden har de dystre økonomiske realitetene i kommunen satt en strek for solskinnsprosjektet.

— I stedet for å avlyse hele turen har vi laget et tilbud med egenbetaling, sier Søviknes.

Vil være med

I tillegg til å organisere turen bidrar kommunen med to helsearbeidere på hvert av flyene. I alt er det plass til 348 osinger.

I saken som formannskapet får til behandling tirsdag forutsettes det at kommunen ikke skal ha noen utgifter. For deltakerne blir prisen drøye 4000 kroner.

Tilbudet gjelder ikke bare pensjonister, selv om disse blir prioritert dersom pågangen blir massiv.

— Jeg håper dette kan bli et positivt løft for de eldre og andre som ønsker seg til varmere strøk. Selv om det er mange som allerede reiser til Syden, er det de som ikke våger å dra av gårde på egen hånd. Meningen er å skape et miljø og et samhold der sør som kan videreutvikles når folk kommer tilbake til Os, sier Søviknes. Han satser selv på å være en av deltakerne på høstens jomfrutur til Kypros.

UT PÅ TUR: Ordfører Terje Søviknes inviterer sambygdingene med på sydentur, kun forbeholdt osinger.