• Jeg følte at bena sviktet under meg og jeg ble engstelig for å besvime. Når jeg fikk anfall, måtte jeg komme meg hjem og legge meg rett ned. Anfallet kunne vare noen timer, forteller Turid Nesbø (43).

For halvannen uke siden ble hun operert for rytmeforstyrrelser i hjertet ved Haukeland sykehus. Siden 1996 har hun hatt hjertebank og høy puls på grunn av en medfødt ekstra ledningsbane i hjertet. Den er nå fjernet ved hjelp av radiofrekvent strøm. Selve inngrepet tok et par timer, ble gjort i lokalbedøvelse, og Nesbø lå bare to døgn på sykehuset.

– Det er fantastisk at jeg er blitt frisk. Samtidig tenker jeg på hva jeg kunne fått ut av de siste fem årene hvis dette var oppdaget tidligere, sier Nesbø.

Turid Nesbø har virkelig måttet ta seg sammen for å klare de mest nødvendige gjøremålene. Det ble umulig å fortsette i jobben som ergoterapeut, og i fjor ble hun sykemeldt i totalt fem måneder.

Primærlegen henviste henne blant annet til en privat hjertespesialist, som ikke fant noe galt. I fjor høst skiftet hun primærlege, som hadde vært på kurs med hjertespesialistene ved Haukeland. Legen henviste henne videre dit, og der ble årsaken til rytmeforstyrrelsene oppdaget.