Den nederlandske båten «Warnow» med tre personer om bord har vært savnet i to uker.

Røde Kors i Øygarden lette etter båten tirsdag, og søket ble gjenopptatt tirsdag kveld etter et tips. To mann gikk ut i båten «Øyvakt».

— En mann på Nautnes mener å ha sett en liknende båt som gikk nordover, enten for maskin eller seil, sier operativ leder Mats Blomvågnes i Øygarden Røde Kors til BT.

Tidligere på dagen var det svært vanskelig søkeforhold, med vindstyrke på tolv meter i sekunder, og 4-5 meter høye bølger.

Blomvågnes er interessert i å vite om noen har sett store mengder ved rekende.

— Båten hadde masse ved om bord, sier han.

Onsdag kveld var det fremdeles ikke noe nytt om det savnede fartøyet.

— Vi vet ikke hvor den befinner seg. Den er etterlyst i hele Nordsjøen, slik at alle fartøyer og helikoptre kan være på utkikk, sier redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Ombygd losbåt

Søket har foregått ved Rongesund, men den ombygde losbåten «Warnow» ble sist sett ved Draupnerfeltet sørvest for Stavanger 17. april.

Da meldte båten via mobil om at alt var i orden.

Derfor var det ingen som reagerte før det kom en savnet melding fra Skottland mandag.

— De var på vei for å se nordlyset, sier redningsleder Erik Willasen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS).

De siste 13 dagene har ingen sett eller hørt fra båten.

Søker langs hele kysten

To menn og en kvinne er om bord. De er meldt savnet av pårørende i Nederland. Søket foregår bredt langs hele kysten.

— Det er som nålen i høystakken, sa Ola Vaage ved HRS tidligere tirsdag. Hovedredningssentralen har bedt båter og helikoptre på vei til og fra installasjoner i Nordsjøen om å holde utkikk.

Et fly fra kystvakten har også lett langs kysten fra Lista til Fedje og 10-12 nautiske mil utover tirsdag uten å finne noe.

— Vi ber alle om å holde utkikk, sier Willasen.

Problemer med roret

«Warnow» var på vei fra Skottland, der den hadde fått hjelp med å reparere roret. Ifølge Hovedredningssentralen var målet å krysse Nordsjøen over til Norge og dra nordover for å se nordlyset.

Vaage sier det har vært mye dårlig vær i området.

Den 15 meter lange båten er ombygd og utstyrt med seil. Ifølge BBC forlot den skotske byen Kincardinshire 15. april og skulle etter planen komme til Norge 22. april.

Skotsk kystvakt har også varslet fartøy i Nordsjøen om å holde utkikk etter «Warnow».

Tips eller bilder? Send SMS/MMS til 2211, eller skriv e-post

SAVNET: To nederlandske menn og en kvinne skal være om bord i denne seilbåten som er meldt savnet utenfor norskekysten. Båten har vært savnet i over ti dager.
SCANPIX