RUNE CHRISTOPHERSEN TERJE ULVEDAL

Politiet etterforsker saken med full styrke etter at jenten ble funnet død på sin egen hybel ved 19.15-tiden torsdag. Men foreløpig aner de ikke om 19-åringen har blitt utsatt for en kriminell handling.

— Saken blir etterforsket på samme nivå og med samme kvalitet som en drapssak. Vi vet ikke hva som har hendt med jenten, og vi er nødt til å sikre bevis i fall hun er utsatt for noe kriminelt. I verste fall kan dette vise seg å være en drapssak, sier politijurist Knut Broberg til BT.

I villrede

Tre Kripos-teknikere kom til internatskolen natt til fredag, og arbeidet på funnstedet helt til jenten ble båret ut ved 12.30-tiden fredag. Samtidig besluttet lensmann Olav Borlaug å be om ytterligere bistand. I går kveld kom tre taktiske etterforskere fra Kripos til Sogndal.

Politiet ga i går uttrykk for at de var helt i villrede når det gjaldt dødsårsaken.

— Obduksjonsrapporten vil forhåpentlig gi svar på om vi står overfor en kriminell handling, selvmord eller sykdom. Foreløpig vet vi ikke hvilken retning saken vil ta, sier Broberg.

Politiet vil ikke si noe om hvilke funn de har gjort på hybelen som er årsaken til at de frykter de kan stå overfor en kriminalsak. En foreløpig obduksjonsrapport er ventet i løpet av helgen.

Ett av spørsmålene etterforskerne stiller seg, er hvor jenten oppholdt seg natt til torsdag og frem til hun ble funnet på hybelen. Politiet tror hun var på en konsert på studentenes utested, Meieriet, onsdag kveld. Men etter midnatt er det bare gjort én usikker observasjon av 19-åringen.

Funnet av medelev

— Vi ber alle som har befunnet seg i området mellom Meieriet og skolen i tidsrommet fra midnatt til 06.00 natt til torsdag, om å kontakte politiet. Vi vil også snakke med elevene ved skolen. Vi er meget interessert i tips fra publikum, sier Borlaug.

Han kunne i går kveld ikke svare på når den siste observasjonen av jenten ble gjort.

Torsdag var det ikke undervisning ved skolen på grunn av Operasjon Dagsverk. 19-åringen deltok ikke, fordi hun gjorde unna sitt OD-bidrag på hjemstedet i Telemark i høstferien.

Det var en medelev som fant 19-åringen død. Eleven gikk inn på rommet fordi hun ikke hadde sett venninnen på en stund. Døren til 19-åringens enerom var ikke låst. Det er uklart om noen av elevene har hatt kontakt med henne torsdag.

— Elevene på avdelingen hennes gikk inn på rommet fordi de ikke hadde sett henne ved middagen, sier rektor Frank Hjort-Larsen.

Venninnen som fant 19-åringen livløs, gjorde straks anskrik, og en annen elev kom til. Deretter ble rektor varslet, og ambulanse, lege og politi tilkalt.

19-åringen var elev ved friluftslinjen på skolen.

PÅ BÅRE: Dødsfallet til 19-åringen blr foreløpig etterforsket som en drapsak.<p/>FOTO: KNUT STRAND