I 13-tiden onsdag rykket politiet ut etter melding om en gutt med pusteproblemer på Stemmemyren, idrettsanlegget der fotballklubben Varegg for tiden har fotballskole.

Status som mistenkt

Fotballskolen er hovedsakelig for Varegg-medlemmer, opplyser klubben, men noen instruktører og barn kommer fra andre klubber.

Jan Christian Alvheim, politiadvokat og vakthavende jurist ved Hordaland politidistrikt onsdag kveld, sier politiet fikk ny informasjon da de kom til Stemmemyren:

— Patruljen vår fikk opplysninger om en episode der gutten skal ha blitt tatt fysisk tak i av en voksen, og at det var bakgrunnen for pusteproblemene han hadde. Det skal ha skjedd i forbindelse med fotballtrening. Relasjonen mellom gutten og den voksne er spiller-trener, sier Alvheim.

Politiadvokaten sier personen som skulle ha vært i kontakt med barnet, har fått status som mistenkt i saken. Foreløpig er det opprettet en sak på legemsfornærmelse.

Alvheim vil ikke si hvor gammel treneren er.

— Patruljen opprettet en sak der den voksne er lagt inn som mistenkt i saken. Gutten ble kjørt til legevakten for sjekk, men jeg vet ikke noe mer om hva som ble konstatert der, sier han.

BA.no omtalte saken først onsdag. Til BT sier Alvheim at politiet snakket med partene på stedet, men at den mistenkte ikke er formelt avhørt ennå.

- Sak som vil bli prioritert

— Han blir nok avhørt innen kort tid. Neppe i kveld, men dette er sikkert en sak som vil bli prioritert. Men det er for tidlig å si noe om hvor alvorlig dette er. Så vidt jeg vet har han ikke tatt stilling til straffeskyld, sier politijuristen.

Per-Sigmund Villanger er daglig leder i Varegg fotball og leder for fotballskolen. Skolen har sin siste dag i morgen.

Tidlig onsdag kveld sier Villanger at han har vært i kontakt både med foreldrene til gutten og med instruktøren.

- Ikke akseptabel

— Foreldrene ønsker ikke å anmelde. Barnet er preget av situasjonen, men det går veldig bra med ham. Han blir nok 100 prosent restituert og dukker mest sannsynlig opp på fotballskolen torsdag, sier Villanger.

— Da vil vi ta godt vare på ham. Torsdag morgen vil vi bruke tid på å gjennomgå saken, også sammen med barna på fotballskolen. Vi vil ha en orientering for dem før vi starter, sier Villanger.

- Hva sier instruktøren om episoden?

— Jeg har snakket med ham og dette er noe vi vil rydde opp i internt. Den påståtte hendelsen er ikke akseptabel.

Villanger vil ikke si noe om klubbtilhørigheten til den mistenkte instruktøren.

— Jeg vil ikke bekrefte eller avkrefte noe rundt det.

- Hva har instruktøren sagt om at han er mistenkt for å ha tatt fysisk tak i gutten?

— Det må nesten politiet svare for. Jeg føler det blir en sak for politiet.

- Mest opptatt av gutten

- Har instruktøren en annen versjon?

— Det ønsker jeg ikke å gå ut med. Nå er jeg mest opptatt av guttens situasjon. Jeg vil også berømme dem som var der, også ansvarlig instruktør, for at de fikk tak i helsepersonell så fort.

- Det var dramatisk?

— Ja, det var jo det siden de ikke hadde full kontroll og måtte ringe 113, sier Villanger.

- Hva gjør dere videre som klubb nå?

— Vi vil hole dialogen med foreldre og instruktør utover onsdag kveld og iverksette tiltak. Vi må få klarhet i alle punkt. Jeg har aldri vært borti noe sånt før.

- Vil den mistenkte instruktøren også være på fotballskolen torsdag?

— Det må vi ta et vedtak på i løpet av kvelden, avslutter Per-Sigmund Villanger i Varegg.