ØIVIND ASK

PAUL SIGVE AMUNDSEN (foto)

Men hva er Pro-GRESS?

Marianne Kvaale Jenssen og Silje Grastveit som er utdannet ved KaosPilotene i Århus i Danmark, opplyser at Pro-GRESS arbeider for at ungdom skal ha større innflytelse på byens utvikling. De har som mål å fungere som en prosjektgenerator som gir unge kunnskap, veiledning og praktisk erfaring ved prosjekter som omhandler bruk av byrom, aktiviteter og kulturarrangementer. Men legger til at prosjektet er helt i startfasen.

Hva ønsker vi oss?

— Alle initiativ i regi av Pro-GRESS vil basere seg på undersøkelser om hva ulike mennesker setter pris på og drømmer om for Bergen by, sier Silje Grastveit.

Greta Bjørkli og Magnus Kvamme har meldt seg til inspirasjonskurset. Vi traff dem i pausen mellom kurs og praktisk oppgave, der de skulle ut og fotografere områder de syns er eksempler på attraktive miljøer.

Greta er 16 år og har bodd i Bergen i fem år. Hun er elev ved Steinerskolen.

— Jeg syntes det hørtes spennende ut, og så ba Silje meg om å være med.

— Hva syns du om byen?

— Jeg syns ikke det er så dårlig miljø her, og liker meg godt. Kunne kanskje hatt noe mer for ungdom.

Magnus Kvamme er 18 år og bor i Arna. Han er elev ved linjen for tegning, form og farge ved Garnes.

— Jeg har lyst til å lære mer om fotografering, det interesserer meg. Ellers har jeg ikke gjort meg opp noen tanker om hva dette vil ende opp i.

Utstilling

Også dem som i dag sitter i ledende posisjoner i byen, enten i næringslivet, politikere eller byplanleggere skal inviteres til det samme opplegget.

Til slutt skal dette vise seg i en felles fotoutstilling, kalt «Fotosyntesen», og en byvandring 20. mai i områdene som er besøkt. Men først skal ungdommene og byens beslutningstakere få møte hverandre og utveksle ideer og tanker.

PÅ LEIT: Hva er et godt bymiljø, og hvor finner vi det? Grete Bjørkli og Magnus Kvamme har meldt seg på ungdomsprosjektet.