HILDE KRISTIN STRAND

— Jeg merket det allerede tredje morgenen, sier Inger Molver (23).

Sammen med samboeren Simon Paul kom hun til Bergen for om lag seks uker siden. De flyttet inn på en dobbel hybel på Fantoft. Det gikk ikke mange dagene før Ingers armer, føtter og legger var dekket av røde bitt og merker.

— Jeg visste ikke hva det var, trodde kanskje jeg reagerte på noe jeg hadde spist. Men det forsvant ikke, så etter en stund skjønte jeg at det måtte være noe som var på rommet. Og jeg så ikke noe om dagen. Jeg gikk til lege etter 14 dager. Han kunne ikke si sikkert hva det var, men ga meg en medisinkur, forteller hun.

- Jeg ble mistenkeliggjort

Inger kontaktet også resepsjonen på Fantoft studentboliger for å fortelle at det var uønskete insekter på rommet hennes om natten.

— Da fikk jeg spørsmål om gulvet var rent og om jeg hadde overnattingsgjester med meg hjem, sier hun og rister på hodet, mens hun forteller at hun følte seg mistenkeliggjort.

Etter en uke kom det folk og sprayet kjemikalier i rommet. Det hjalp ikke. Inger og Simon prøvde også å sove på et annet rom noen netter, men Inger våknet med kroppen full av stikk der også. Simon er også blitt bitt, men ikke på langt nær så mange ganger som kjæresten.

Inger tror insektene er såkalte «bed bugs». Oversatt til norsk blir det «sengeinsekter». 23-åringen har funnet noen døde eksemplarer av arten på soverommet. Der er på størrelse med flått som har spist seg fulle av blod, men er litt lysere på farge.

Ønsker å flytte

— Jeg kjenner en tysk jente som bor i en annen blokk som har det samme problemet som meg. Og naboen vår her på gangen har kakerlakker under kjøleskapet, sier Inger.

Hun forteller at det tidligere i uken hang lapper med advarsel om insekter på alle dørene i blokken der de bor.

Nå ønsker hun og Simon å flytte fra Fantoft. Inger mener også de bør få refundert noe husleie.

— Jeg skrev et brev til SiB for fem dager siden, men da jeg snakket med dem tirsdag, sa de at de ikke hadde registrert noe brev. Jeg må visst gå ned dit og være sint for at noen i resepsjonen skal bry seg, sier hun oppgitt.

— Det hjelper ikke at vi bytter rom på Fantoft. Jeg leste på internett at man må desinfisere hele rommet, og de som bor der må være ute i minst et døgn. Man kan bære med seg bugsene i sengetøyet og klærne man har sovet i. Eller de kan ha lagt egg man ikke ser, sier Inger.

- Oppsiktsvekkende

— Jeg la merke til Ingers armer i en pause. Sårene var oppsiktsvekkende, forteller Marianne Mørkedal. Hun underviser i SAS, nordisk grunnfag på engelsk for utenlandske studenter. Både Inger og Simon tar dette kurset.

Foreleseren har prøvd å hjelpe Inger og har blant annet hatt et møte med henne der hun har forklart henne hva hun kan gjøre.

— SiB må gjøre noe. Inger og Simon må få flytte til en leilighet i sentrum. Det er provoserende at utenlandske studenter får dette møtet med Bergen, sier Marianne Mørkedal.