En investering i denne størrelsesordenen kommer i tillegg til de 21 millionene den tidligere Mjellem-eieren Stokke og fergerederen Høibraaten har bydd for området.

— Vi har klare planer for området, og er innforstått med at en rehabilitering nødvendigvis vil koste en god del penger, sier Kjell Høibraaten til Bergens Tidende.

Brannmuseum i Hovedbrannstasjonen og vitensenter i fengselet står høyt på prioriteringslisten til de to partnerne.

Storstue

— Brannmuseet skal bli en storstue for hele Bergen. Det skal bli et museum som ikke bare har åpent noen få timer om dagen i turistsesongen, sier Høibraaten.

— Uansett hva vi foretar oss, vil vi følge den verneplanen som sannsynligvis kommer for området. Og hvis en slik plan mot formodning ikke kommer, akter ikke vi å rykke inn i området for å knuse bygningene som ligger der, sier han.

Ingen kebabsjapper

— Det kommer garantert ikke til å bli kebabsjapper eller Tinghuset Disco i dette området, legger han til.

Kjell Høibraaten var ukjent med at vietnameseren Binh Thanh Trans finansiering var raknet da BT snakket med ham i går kveld.

— Vi la inn et bud på Rådhuskvartalet, og var egentlig ikke innstilt på å slåss for å få det gjennom. Når vi la inn bud, var det selvsagt likevel i håp om å få tilslaget. Det blir veldig spennende hvis vårt bud nå bli akseptert, sier Høibraaten.

Kløkt

— Hvordan skal dere få avkastning av en investering i hundre millioners-klassen?

— Det vil utvilsomt kreve kløkt fra vår side i tiden fremover. Vi må finsikte mulighetene, men vi er ikke i tvil om at de finnes. Verken Helge Stokke eller jeg er raidere, og vi er innstilt på at det kan ta tid før vi får noe igjen for investeringene våre i Rådhuskvartalet, sier fergerederen fra sitt eksil i Albania.

Helge Stokke og Kjell Høibraaten har til nå ikke brukt ressurser på konsulenthjelp for å kostnadsberegne hva prosjektet kan komme til å koste.

— Men vi har hørt nevnt 90 millioner kroner. Hvis det er en treffende sum, er vi innstilt på å investere så mye, sier han.

Ønsker samarbeid

De to samarbeidspartnerne ønsker et tett og nært samarbeid med fylkeskonservatoren og Bergen kommune i utformingen av «nye» Rådhuskvartalet.

— Vi ønsker en dialog om bruken av de bygningene vi per dags dato ikke har planer for. Hovedhensikten vår med Rådhuskvartalet er å ta vare på all kultur som ligger nedarvet i dette området, understreker Kjell Høibraaten.