— Tirsdag morgen sitter det 20 mennesker i arresten. En av dem har vært der siden forrige onsdag klokken 11.30. Det er frustrerende, sier politiadvokat Duc Van Ngyen ved Hordaland politidistrikt.

Nå vurderer han å slippe løs flere innsatte på grunn av plassproblemer. Mandag ble altså to løslatt.

— En av dem var siktet for tyveri. Vi så oss nødt til å løslate ham, sier Van Ngyen.

- Mister tidsbegrepet

Mannen som snart har sittet seks døgn i arresten ble pågrepet av politiet i sentrum forrige onsdag. Det er en ekstra stor belastning å sitte på glattcelle.

— Det er slitsomt, man mister tidsbegrepet, og det er skriking hele tiden, har en rekke personer som har sittet på glattcelle uttalt når de har vært fremstilt for varetektsfengsling.

Han svelget elleve kuler med det politiet tror er heroin. Bergen tingrett har varetektsfengslet ham, og han burde for lengst ha blitt overført til skikkelig fengselscelle.

I utgangspunktet skal man ikke sitte mer enn to døgn på glattcelle.

— Vi ser oss nødt til å løslate en nordmann som sitter varetektsfengslet i Bergen fengsel. Han er siktet for vinningsforhold og ble fengslet på grunn av gjentakelsesfare, sier Van Ngyen.

- Ekstra ille

Nå får han som er siktet for heroinforholdet nordmannens plass. Han er nigeriansk statsborger, og politiet frykter at han unndrar seg straffeforfølgelse dersom han løslates.

— Det har lenge vært problemer med å få folk overført til fengsel, men den siste tiden synes jeg det har vært ekstra ille. Det er en belastning å sitte på glattcelle, og nå vurderer vi altså å slippe siktede løs på grunn av plassproblemer, legger politiadvokaten til.

Tror du den nye regjeringen kan løse plassproblemene? Si din mening i feltet under!