Politiet ble varslet om saken klokken 1.45 natt til lørdag.

Den 22-årige mannen, som ble fraktet til Oslo universitetssykehus, Ullevål, døde lørdag kveld, bekrefter jourhavende jurist i Romerike politidistrikt, politiadvokat Bjørn Arne Tronier, overfor NTB.

Uklar dødsårsak

— Den døde er ikke obdusert, så vi kan ikke si noe om hvorfor han døde, sier politiadvokaten.

Den 21-årige mannen ble pågrepet på stedet og er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han ble avhørt lørdag og skal avhøres videre søndag.

— Vi er ikke i tvil om at vi har tatt riktig mann. Men han har i avhør ikke ønsket å ta stilling til spørsmålet om straffskyld, sier Tronier.

Den siktede mannen innrømmet å ha vært til stede i leiligheten.

Erkjenner å ha slått

-Han erkjenner å ha vært der og å ha slått, opplyser advokat Sverre Næss, som har bistått 21-åringen under avhørene, til VG Nett. Mannen har fått oppnevnt advokat Gunhild Lærum som forsvarer.

Politiet vil ikke gå i detalj om hva som er kommet fram i etterforskningen så langt. Men ifølge Romerikes Blad skal sjalusi være grunnen til at 21-åringen oppsøkte den nå avdøde mannen. Den siktede skal tilhøre et narkotikamiljø og ble for kort tid siden tatt med stoff, ifølge avisa.

Ifølge Dagbladet.no våknet en av naboene da gjerningspersonen knuste en rute i kjellerleiligheten og begynte å rope. (©NTB)