Innrømmelsene fra mannen kom da han i dag, tirsdag, møtte som tiltalt i overgrepssaken i Bergen tingrett.

Overgrepene og overgrepsforsøket skal ha skjedd i og ved en enebolig — i en bydel i Bergen i sommer. Da passet mannen i 50-årene hunden til en nabo.

- Kort tidsrom

Nå er han tiltalt for å ha lokket småjenter på fem-åtte år inn i naboens enebolig - og forgrepet seg på dem der. Det skal ha skjedd på mindre enn en halvtime.

— Ale skjedde samme ettermiddag i løpet av et kort tidsrom, sa aktor, statsadvokat Benedicte Hordnes, i sitt innledningsforedrag.

Tidligere har hun sagt dette om saken og den tiltalte:

— Han har «vært grei» med barna, gitt dem is og latt dem bade i bassenget utendørs. Så har han fått jentene med seg inn på soverommet.

På dommerens spørsmål om straffskyld, svarte tiltalte i dag ja på alle fire anklagepunktene - selv om han ga uttrykk for at han sliter med hukommelsen. Tidligere har mannen erkjent delvis straffskyld.

Aktor Hordnes sa i retten at det er sikret DNA-spor, i form av epitelceller fra tiltalte, fra minst to av jentene.

Promille: 1,89

Samme kveld fortalte én av jentene om overgrepene hjemme, foreldrene snakket sammen - og politiet ble varslet.

Den nå tiltalte mannen ble pågrepet i boligområdet i 22-tiden om kvelden. Da fremsto han ifølge aktor som beruset, og oppga å ha drukket flere flasker med hjemmelaget vin.

Blodprøve som ble tatt av ham viste en promille på 1,89.

Mannen skal ha bodd alene i nabolaget. Han kjenner til de involverte jentene, og de kjenner ham. Han har ikke tidligere vært involvert i sedelighetssaker, og er ellers et relativt ubeskrevet blad for politiet.

Etter pågripelsen skal han ha fremstått som angrende og fortvilet fordi han hadde vært beruset.

Mannen har bare stilt i ett avhør, ifølge aktor.

525.000 kroner

I rettssaken i dag ble dommeravhørene av jentene avspilt. Det er avhør som tas opp på Barnehuset, med politifolk som er eksperter på avhør av barn, og brukes som bevis i retten. Dommeren i rettssaken la ned forbud mot å referere fra disse avhørene.

I utgangspunktet er alle foreldrene til jentene ført opp som vitner.

Bistandsadvokaten til de fire småjentene varslet også at det vil bli lagt ned krav om at mannen skal betale til sammen 525.000 kroner i oppreisningserstatning.

Mannen nektet straffskyld for det siste punktet i tiltalen, som gjaldt barneporno.