— Vi er kjent med forholdene som er omtalt i Bergens Tidende, bekrefter Pedersen.

Pedersen hevder at SiB kontinuerlig tar affære mot skadedyr på Fantoft, men sier at det er vanskelig å gardere seg hundre prosent i så store bygg som blokkene på Fantoft.

— Veggdyr og kakerlakker kommer ofte som en konsekvens av at mennesker reiser til andre land og liknende. På Fantoft bor det 1300 studenter, så det er ikke lett å unngå slike problem. Jeg presiserer dog at SiB ikke legger skylden på studentene - vi tar det fulle ansvaret, sier Pedersen.

Beklager dårlig service

Pedersen påpeker at problemet ikke er så utbredt som man kan få inntrykk av i mediene.

— Vi har registrert veggdyr i rundt fem leiligheter, sier han.

Hva angår studentenes kritikk av måten SiBs representanter på Fantoft håndterer kritikk på, legger Pedersen seg flat:

— Vi er nøye med at vi skal behandle våre studenter så godt som mulig. Mistenkeliggjøring og tverr holdning stemmer ikke overens med vår policy.

Pedersen presiserer også her at problemet ikke er så stort som det kan virke.

— Senest denne uken har vi evaluert forholdet mellom vårt personal og våre leietakere. Signalene fra resepsjonen på Fantoft tyder på at de fleste studentene er fornøyd med servicetilbudet, sier Pedersen.

Travle måneder

SiB-direktøren forklarer noe av kritikken med at august og september er de travleste månedene på Fantoft. De studenter som har klagemål får ikke uten videre bytte leilighet i denne perioden, noe SiB tilbyr resten av året, ifølge Pedersen.

— Avslag på ønske om å flytte kan nok oppfattes som unødvendig krangling fra vår side, men akkurat nå finnes det rett og slett ikke ledige leiligheter, sier Pedersen.