Det er en mann uten mye å fortelle som i dag forklarer seg for Bergen tingrett om totalt fire ildspåsettelser og rasering av et hus. 20-åringen var særdeles ruset da han skal ha begått alt dette, og i retten besvarte han nesten samtlige spørsmål fra aktor med "husker ikke", "vet ikke" og "har ikke peiling".

Likevel erkjente han straffskyld for å ha tent på Søreide kirke sammen med en kamerat.

De to sparket inn en rute i grunnmuren og tente på en gardin utenfra med lighter. Brannen sluknet heldigvis av seg selv.

— Hva var det som gjorde at dere bestemte dere for å tenne på kirken? undret aktor, politifullmektig Tore Johan Sørland.

— Jeg var veldig full, og jeg aner ikke hva vi tenkte på. Det var bare noe dumt som skjedde, var svaret fra tiltalte.

— Hva har du tenkt om dette i ettertid? spurte forsvarer Gisle Didriksen.

— At det var tullete å gjøre noe sånt. Jeg har angret veldig, og det er dette med Søreide kirke som gjør at alt det andre er blitt så stort, sa 20-åringen.

Utenfor kirken fant politiet et stjernesymbol som var laget i snøen som lenge førte til spekulasjoner om det var satanister som hadde vært på ferde. Dette symbolet nekter 20-åringen kjennskap til, og aktor Sørland ga også klart tilkjenne at politiet ikke mistenker tiltalte for å ha tilknytning til noe satanist- eller Black Metal-miljø.

Advokat Einar Drægebø forsvarer en tidligere kamerat av 20-åringen. Sammen er de tiltalt for å ha rasert og tent fyr på et bolighus. Kameraten erkjenner delvis straffskyld, men Drægebø vil ikke at hans klient skal få brannstiftelsene på sitt rulleblad.

Han tok tak i det faktum at 20-åringen nå står tiltalt for å ha tent på fire forskjellige bygninger:

— Har du et problem med at du liker å tenne på ting når du er ruset?

— Nei, absolutt ikke, svarte 20-åringen kontant.