Datteren, som i dag er 23 år gammel, anmeldte faren for incest og voldtekt i forrige uke. Mandag morgen ble faren, en 50 år gammel mann, pågrepet av politiet. I avhør innrømmet han å ha forgrepet seg på datteren flere ganger.

Da de første overgrepene skjedde, var jenten bare 14 år gammel. De nyeste overgrepene skjedde for to år siden.

50-åringen er ansatt i Bergen kommune, men har ikke et arbeid som innebærer kontakt med barn.

— Svært alvorlige overgrep

Faren har i store trekk erkjent de faktiske forhold, og innrømmer å ha forgrepet seg på datteren.

— Dette dreier seg om svært alvorlige overgrep, sier politifullmektig Magne Sylta ved Hordaland politidistrikt.

50-åringen er siktet for å ha voldtatt datteren, for å ha befølt henne og for incest. Ved flere av overgrepene skal han ha holdt jenten fast med makt, til tross for at hun gjorde både fysisk og verbal motstand. Faren skal også ha kommet med grove uttalelser med klart seksuelt innhold til datteren flere ganger.

Overgrepene har skjedd i familiens hjem i Bergens-distriktet.

Politiet vil foreta undersøkelser også rundt flere barn for å sjekke om 50-åringen kan ha begått overgrep mot flere personer.

Motsetter seg fengsling

Faren ble tirsdag varetektsfengslet for to uker, i tråd med politiets ønske. Mannens forsvarer, advokat Steinar Yndestad, reagerer sterkt på fengslingen. Årsaken er at 50-åringens samboer er pleiepasient, og avhengig av 50-åringens omsorg.

— Fengslingskjennelsen er syltynn. Varetektsfengslingen rammer min klients samboer, som er meget syk og helt avhengig av hjelp fra ham, sier Yndestad, som er sterkt uenig i at det skal foreligge fare for bevisforspillelse, slik politiet hevder. 50-åringen påkjærte fengslingen på stedet.

Den siktede 50-åringen har også et yngre barn, som bor sammen med ham. Mannen er tidligere straffedømt, men disse forholdene ligger langt tilbake i tid og har ingen betydning for denne saken.

Brøt kontakten med faren

Datteren bor ikke lenger sammen med faren, men det har vært kontakt mellom dem inntil for to uker siden. Da brøt datteren kontakten, og først da han ble arrestert, forsto faren hvorfor han ikke hadde hørt fra datteren den siste tiden.