48-åringen som i går ble pågrepet av politiet i Edvard Griegs vei sitter nå i avhør. Han ble pågrepet etter at det ble meldt om fire branner på Kronstad i tiden mellom klokken 15.00 og 20.00 søndag.

– Han knytter seg selv til disse fire brannene, i tillegg til en brann i Damsgårdveien på lørdag, sier politioverbetjent Jan M. Skulstad.

48-åringen er siktet for fire tilfeller av ildspåsettelse i går. Han ble sett idet kom ut en brennende bod i Edvard Griegs vei søndag kveld.

– Vitneobservasjoner knytter ham til minst ett av tilfellene, sier Jan Martin Skulstad, leder ved allmennseksjonen ved Sentrum politistasjon.

Mannen skal selv ha ønsket å forklare seg for politiet, og har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer.

Fire på fem timer

På Kronstad ble det det meldt om fire påsatte branner i løpet av fem timer, i tiden mellom klokken 15.00 og 20.00 søndag.

– Vi synes det er påfallende at det har vært så mange branner på et begrenset sted i løpet av noen timer. Etter pågripelsen har det ikke vært noen tilløp i området, sier Skulstad.

Lørdag var det også en brann i Damgårdsveien, også den trolig påsatt.

Pågrepne beruset

Fra samme leilighet som 48-åringen holdt til i hentet politiet fire andre personer, tre kvinner og en mann. De var alle beruset og har sittet i fyllearresten over natten, bortsett fra en av kvinnene, som ble løslatt i går kveld.

– Disse regner vi som vitner i saken. Vi vil snakke med dem i dag og høre hva de har å si, sier Skulstad.

Disse vil trolig blir sluppet løs etter å ha forklart seg i løpet av dagen. 48-åringen vurderes fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

– Setter dere dette i sammenheng med brannene i Skuteviksboder og Lehmkuhlboden?

– Det er vanskelig å se dette i sammenheng med dem, det ville overraske. Men vi går som sagt bredt ut i etterforskningen, sier Skulstad.

TATT MED: En mann i 40-årene ble pågrepet i Edvard Griegs vei.
Christian Lura (ARKIV)
Christian Lura (MMS)
Christian Lura (MMS)