— Jeg har nektet på at jeg har gjort dette. Jeg kunne ikke at det var sant. Men nå klarte jeg ikke å lyge lenger. Jeg hadde ikke hatt hjerte til å sitte her i retten og lyge foran de pårørende, sier 49-åringen.

- Vi kranglet alltid

I nesten et år har han nektet for å ha kvalt sin venninne, men i oktober tok han selv kontakt med politiet og ba om å få gi ny forklaring.

For en uke siden var han tilbake på hospitset i Nye Sandviksveien 33 for å vise politi og påtalemyndighet hva som skjedde på det lille rommet der kvinnen ble funnet død 24. november i fjor.

— Vi kranglet. Det gjorde vi hele tiden. Men det var bare dumme ting. Ting vi aldri ville snakket om en gang hvis vi var edru, sier tiltalte.

Krangelen startet i et fellesrom, og fortsatte på hybelen.

— Jeg hadde fått låne VISA-kortet hennes og skulle ut og kjøpe øl. Jeg satt i en stol, hun satt på sengen. Først tok hun foten ut og stoppet meg, så tok hun hendene rundt halsen min. Da la jeg hendene rundt halsen hennes også, og så havnet vi i sengen, sier 49-åringen.

Han kan likevel ikke forstå at det endte med drap.

— Det var jo bare tull. Helt ærlig, jeg klemte ikke hardt, og jeg slapp taket like etter at hun slapp taket på meg. Når hun bare ble liggende sa jeg at hun måtte reise seg opp og slutte og tulle, forklarte mannen.

På Music Pub etter drapet

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen mener VISA-kortet var opphavet for den høylytte diskusjonen, og antydet i retten i går at mannen har liten troverdighet når han forklarer at det dødelige grepet var et resultat av at hun la hendene rundt halsen hans først.

Han viste til at tiltalte har løyet om saken i et helt år, og at forklaringen hans nå er godt tilpasset de øvrige forklaringene i saken.

— Nei, nå legger jeg alle kortene på bordet. Du aner ikke hvor mye jeg har slitt med dette. Jeg har hatt store problemer og sovet veldig lite. Etter at jeg har sagt sannheten sover jeg bedre og slapper mer av, forklarte mannen.

Da kvinnen var død, dro han og en bekjent fra hospitset, og tok ut mer enn 5.000 kroner i kontanter med kortet.

— Ja, det gjorde vi, og så gikk vi på Music Puben og tok oss noen halvlitere, sa 49-åringen.

I fyllearresten

Senere på kvelden reiste han til sin søster på Askøy der han uttalte flere ganger at han hadde drept en kvinne. Han sa det samme til politiet, men de satte ham bare i fyllearresten og sjekket aldri hospitset.

Neste morgen feide 49-åringen uttalelsene bort som fyllerør, og ble sluppet. Et par timer seinere fant Trevor Morley kvinnen død i sengen, og 15.00 ble mannen pågrepet igjen.

— Jeg har oppfattet ham som en snill mann, som stort sett alltid var i godt humør. En morsom type. Jeg har aldri sett han aggressiv, forklarte Morley i retten i går.