• Jeg snakket med Madsen flere ganger og sa at det ville komme folk på døren, hvis ikke han betalte det han skyldte, sa drapstiltalte Jarle Olsen i vitneboksen i ettermiddag.

Olsen nekter skyld i drapet på oljearbeideren Øyvind Bjarte Madsen i Åsane, men vedgår å ha bedt sin medtiltalte Tor Helge Flaten om å gi ham en "smell".

Olsen hevder at Madsen skyldte om lag 350.000 kroner til et 32-årig medlem av en mc-klubb i Oslo. Olsen sier at MC-mannen hadde bedt ham om hjelp til å drive inn pengene. Olsen ville imidlertid ikke utføre torpedo-oppdraget selv, ettersom han kjente Madsen personlig.

Olsen mente at den dømte voldsmannen Flaten kunne være rett mann for jobben, og skal derfor ha videreformidlet oppdraget til ham.

— Jeg spurte om han var interessert i å gi noen smeller for 10.000 kroner, og det ville han, sa Olsen i retten.

— Jeg sa han skulle skremme ham, og sa til ham: "Nå må du faen ikke slå han i hjel der ute", forklarte Olsen, som ikke hadde noen forklaring på hvordan det angivelige torpedo-oppdraget kunne ende med drap.

Dommer Helge Lillebø ville vite om ikke Olsen selv kunne ringt Madsen og bedt ham betale det han skyldte.

— Jeg snakket med Madsen flere ganger og sa at det ville komme folk på døren, hvis ikke han betalte det han skyldte. Men Madsen sa at han ikke hadde penger, sa Olsen.

Retten er nå hevet for dagen, og Olsen fortsetter forklaringen sin torsdag.