Det var i forbindelse med en krangel mellom avdøde og hans eks-samboer at 61-åringen skal ha grepet inn. Ifølge politiforklaringen har han fortalt at han prøvde å roe ned gemyttene ved å riste Hvidevold og legge ham i bakken.

I dag ble 61-åringen varetekstfengslet for to uker.

Asbjørn Hvidevold ble onsdag 19. oktober funnet død på Sæbøvik på Halsnøy. Politiet mener at 60-åringen ble slått i hjel med balltre kvelden før. Hendene og føttene hans ble teipet sammen.

Tre menn er pågrepet og siktet for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. De siktede er en 61 år gammel Frp-politiker fra Austevoll, hans 26 år gamle sønn og en 19 år gammel kamerat.

Politiets teori er at 61-åringen bestilte drapet fordi han mente Asbjørn Hvidevold hadde druknet en kvinne i 2003. Kvinnen hadde vært samboer med 61-åringen i lengre tid. Politiet avviser at det ligger noe kriminelt bak drukningen.

Sønnen har tilstått at han slo Hvidevold med balltre, mens faren nekter straffskyld. 19-åringen sier at han fikk 2000 kroner for å kjøre til åstedet, men at planen bare var å true den nå avdøde mannen.

Helge Sunde (arkiv)