Med strupetak og en stein skal han ha truet henne inn igjen. Her skal marerittet ha fortsatt.

Dramaet natt til tirsdag skal være toppen av et flere måneder langt voldshelvete, hvor småbarnsmoren jevnlig skal ha blitt slengt i gulvet og dratt etter håret og slått av sin ektemann.

Alvorlig siktelse

I går ble den 32 år gamle tidligere voldsdømte mannen varetektsfengslet for fire uker av Bergen tingrett. Retten mener det er fare for at han både vil slå og true sin kone igjen dersom han løslates.

— Det dreier seg om grove forhold og familievold over et lengre tidsrom, sier politiadvokat Anette Vangsnes i Hordaland politidistrikt til BT.

Så sent som i 2000 ble mannen dømt for vold og trusler mot sin daværende samboer. Politiet ser de to sakene i sammenheng.

— Det virker som om mannen lar sin aggresjon gå ut over de nærmeste. I begge tilfeller sine partnere, sier Vangsnes.

Politiet ser også alvorlig på at forholdene mannens siktes for blir grovere. Nå også voldtekt.

SMS til venninne

Det er uklart hva som skjedde i hjemmet til familien natt til tirsdag, men det er åpenbart at det var en uoverensstemmelse mellom de to. Ektemannen skal da ha tatt tak i sin kone, slått henne gjentatte ganger mens han tok strupetak på henne og holdt henne for munnen. Ektemannen skal ha utført handlinger som gjør at han er siktet for voldtekt.

Kvinnen skal ha forsøkt å stikke av. Ute i hagen skal ektemannen ha hevet en stein, tatt strupetak og truet henne på livet dersom hun ikke frivillig ble med inn i huset igjen.

Morgenen etter sendte kvinnen en tekstmelding til en venninne som igjen kontaktet politiet. Kort tid etter ble ektemannen pågrepet av politiet.

I avhør skal han ha forklart seg om uoverensstemmelser og at han har «tatt i» sin kone, men avdramatiserer hennes forklaring.

— Han erkjenner ikke straffskyld. Jeg vil ikke kommentere hva han har forklart seg om, sier advokatfullmektig Jan Christian Alvheim til BT.

Siktede vil skilles

Mannen ba pent om å bli løslatt i går. Han ønsker å skilles og har ikke til hensikt å kontakte sin kone igjen dersom han slippes løs. Den lovnaden tror ikke retten på.

— Fengslingen gir et viktig signal om at man tar saken på alvor, og skaper trygge forhold rundt den fornærmede i saken. Så får videre etterforskning vise hva denne saken ender med, sier politiadvokat Vangsnes.

— Hva vet politiet om omfanget av volden kvinnen skal ha blitt utsatt for?

— Det kan jeg ikke si noe om nå, bortsett fra at det dreier seg om gjentatte tilfeller fra mai og frem til nå, sier Vangsnes.

Ekteparet skal ha vært edru når voldtekten og volden skal ha funnet sted. Mannens forhistorie gjør at politiet kommer til å få vurdert hans psykiske tilstand.

Selv var han helt nedbrutt etter gårsdagens fengsling, og måtte hjelpes ut av tinghuset. Mannen, som er under omskolering, mener at fremtidsplanene hans nå blir ødelagt ved at han fengsles.

Retten mener at saken er av en så alvorlig karakter at man ikke kan ta hensyn til mannens fremtidsutsikter.

32-åringen påkjærte fengslingsavgjørelsen på stedet. Gulating lagmannsrett kommer trolig til å ta stilling til spørsmålet først i morgen.