Pappa Pushpaseelan Saverimuthu, mamma Selastina og en Charles kledd i finstasen møtte i dag opp til et massivt presseoppbud på advokat Bjørn Lillebergens kontor.

Eksakt hvor mye fireåringen nå får utbetalt, vil ikke advokaten si. Men det er åpenbart at det dreier seg om et millionbeløp; og da trolig flere millioner kroner.

— Vi snakker ikke om et beløp i hundrekronersklassen. Men partene er enige om å holde forlikssummen hemmelig, sier familiens advokat.

— Ligger det noen innrømmelser fra Vesta og Haukeland sykehus i forliket?

— Nei.

Lillebergen legger til at summen trygger fremtiden til lille Charles, og at familien nå endelig kan få oppfylt husdrømmen. I dag mor, far og tre barn i en 78 kvadratmeter stor blokkleilighet.

Millionbeløpet blir utbetalt i en engangssum. Overformynderiet vil disponere pengesummen.

fakta/Charles-saken

  • I 1997 ble Pushpaseelan Saverimuthu behandlet mot en stoffskiftesykdom med cellegift. Medikamentet som ble brukt heter Sendoxan. Alle som behandles med dette skal få beskjed om at de må unngå graviditet under og tre måneder i etterkant av kuren. Pasientene skal også få beskjed om nedsatt evne til å få barn.
  • Saverimuthu hevder at ingen på Haukeland sykehus opplyste om økt risiko for misdannelser. En måned etter en behandling ble konen gravid.
  • Både Haukeland sykehus og Vesta mener informasjonen var god nok. Ifølge Vesta er det heller ikke bevist en sammenheng mellom behandlingen og sønnens funksjonshemninger.
  • Mandag tørnet partene sammen i retten.
FOTO: JAN M: LILLEBØ