Det er avisen Askøyværingen som skriver dette tirsdag.

— Vi vil montere kamera på Askøybroen, og hente inn vaktmannskap som skal holde broen under oppsyn, sier Tom-Christer Nilsen til Askøyværingen.

Vakter og kamera

Høyremannen er fylkesordfører i Hordaland og er selv bosatt på Askøy. Han har lenge vært bekymret for at mennesker tar sine liv ved å hoppe fra broen.

Det er Statens vegvesen som får arbeidet med å iverksette sikringstiltak.

— I tillegg til vakter, ønsker vi å sette opp kamera, men her må vi gå en runde med Datatilsynet, sier Nilsen til bt.no.

Politiet bekymret

Ifølge Askøyværingen arbeides det også nå med hvordan man kan sikre broen med fysiske sperringer.

— Dette er utredninger som vil ta noe lenger tid, sier Nilsen til avisen.

Samtidig som dette arbeidet pågår, er politiet bekymret for debatten rundt selvmord fra Askøybroen på sosiale medier. Nå går de ut for å korrigere bildet.

— Følger man med på sosiale medier, kan man få inntrykk av det hopper mennesker fra Askøybroen ukentlig, sier Askøy-lensmann Odd Dale.

Økning registrert

«På Facebook og i enkelte media får en inntrykk av at Askøybroen oppsøkes av et stort antall selvmordskandidater. Selv om vi har registrert en økning - og særlig da i 2012 - har tallene som fremkommer i enkelte sosiale media ingen rot i virkeligheten», skriver Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

— I gjennomsnitt har det vært mindre enn en person i året som har hoppet fra broen i hele dens historie, sier Dale.

— Stemmer ikke

Han presiserer at han ikke ønsker å bagatellisere problemet.

— Men flere av påstandene vi ser på sosiale medier stemmer ikke overens med våre tall. Derfor går vi ut med dette nå, sier han.

I 2011 var det tolv oppdrag tilknyttet psykiatri, der politiet rykket ut til broen. I ti av dem ble personen overtatt av helsevesenet. En person som hoppet fra broen, ble funnet død og en er fortsatt savnet.

Økningen urovekkende

Så langt i år har det vært ni oppdrag der mennesker er overtatt av helsevesenet. Noen av dem har vært tatt hånd om flere ganger.

Samtidig er tre personer funnet omkommet etter å ha hoppet fra broen, og en er fortsatt savnet.

— Økningen er urovekkende, og ut fra vår erfaring er det grunn til å frykte smitteeffekt, sier Dale.

Norske medier har vært forsiktige med å omtale selvmord, blant annet av hensyn til familie som er i en svært sårbar situasjon og frykt for at omtale kan føre til at andre velger å forsøke å ta sitt liv.

BROEN SIKRES: Tom-Christer Nilsen er fylkesordfører og lover nå at Askøybrua skal sikres.
MARIUS NYHEIM KRISTOFFERSEN (ARKIV)