— Vi merker på omsetningen at adkomsten ikke er som den bør være, sier senterleder Olav Jørgen Olsen ved Sletten Senter.

Gravingen og byggingen rundt senteret ikke til å unngå, men senterlederen begynner å bli oppgitt over at kundene må kjempe seg forbi gjerder og hullete veier for å komme frem til senteret.

— Vi synes det er på tide at det tar slutt, sier han.

Vanskelig for eldre Det er spesielt de som er dårlige til bens som sliter med å komme seg forbi anleggsarbeidene.

— Det er en del eldre som er hyppige gjester hos oss, og som er avhengige av gåstoler. Det hadde vært ønskelig at utbyggerne tok mer hensyn til den typen adkomst, sier senterlederen.

Ber ikke om mye

Senterlederen mener at det ikke skal så mye til for å gjøre livet lettere for kunder og besøkende som skal inn på senteret.

— Nå er det spesielt krysset mellom bensinstasjonen og senteret som er i veldig dårlig forfatning. Akkurat slike ting kunne de gjort noe med, de har jo maskinene stående der. Men det virker som forskjellige entreprenører ikke snakker så mye med hverandre, sier han.

Olsen synes imidlertid at Bybaneledelsen har blitt mer imøtekommende enn de var tidligere i utbyggingen.

— Vi har god kontakt med en del av toppsjefene som har oppsyn med entreprenørene, og det er lettere å bli hørt i dag. Men det er dessverre ikke alltid de klarer å følge opp.

Savner busskur Anny Tennebekk tar daglig bussen fra Sletten, og synes det burde være unødvendig å la busspassasjerene stå uten tak over hodet.

— Jeg sto der i går og skulle ta bussen til legen. Bussen var forsinket, og jeg var klissvåt da den kom. Jeg pleier ikke å la det gå ut over uskyldige, men da var det sjåføren som fikk høre det, sier hun.

Tennebekk understreker at hun er positiv til bybanen, hun skulle bare ønske at utbyggerne kunne ta litt mer hensyn til de som bor og beveger seg rundt anleggsområdet.

— Jeg har full forståelse for at anleggsarbeidet må utføres, og jeg gleder meg til banen er ferdig, sier hun.

Bybanesjef: Ikke fornøyd selv

— Jeg har stor forståelse for at det har vært utfordringer for Sletten senter og for beboerne i området. Vi er heller ikke fornøyde med fremdriften. Vi burde vært tidligere ferdig, sier prosjektdirektør for Bybanen, Rune Haugsdal.

Årsaken er at omlegginger av tekniske anlegg i bakken var mer kompliserte enn forventet.

— Det er ikke selve bybanetraseen det har vært utfordringer med, men ganske kompliserte omlegginger i bakken. Det er vi som gjør arbeidet, så jeg skylder ikke på noen andre, men det har vært mer krevende enn forutsett, sier Haugsdal.

Snart ferdige

Innen oktober skal hindringene til Sletten senter være borte, ifølge prosjektdirektøren.

— Vi skal være ferdig med holdeplassen på utsiden av Sletten senter og krysset ved Wiers Jensensvei i oktober. Vi får be om forståelse for den perioden vi har igjen, men den er kort, sier Haugsdal.

Han lover også å rakst gjøre hverdagen for Anny Tennebekk og andre busspassasjerer fra Sletten bedre.

— På mandag stenger vi den midlertidige bussholdeplassen der den tidligere Pastaterminalen var. Da tar vi busskuret derfra og setter det på Slettebakken. Jeg skal sørge for at det settes i gang på mandag, sier han.