Mens eieren var på juleferie, var en liten cocker spaniel overlatt til seg selv, uten vått eller tørt. Naboene hadde hørt bjeffing fra leiligheten i Arna i flere døgn, og natt til torsdag slo de alarm.

Da politiet tok seg inn i leiligheten, fant de en sulten og forskremt hund. Den hadde verken mat eller vann, og hadde gjort fra seg flere steder i boligen.

Anmeldelse

Eieren blir trolig anmeldt for dyremishandling, opplyser politiet, mens hunden kan vente seg en ny tilværelse. Inntil videre får den mat, stell og kos fra Irene Beyer i foreningen Fant omplassering av hunder.

Da BT møtte Beauty torsdag ettermiddag, gikk hun tillitsfullt bort til oss og logret lystig med halen. Ingenting tyder på at hunden har blitt forsømt i lang tid.

— Pelsen er flokete og ustelt, men ellers ser hunden ut til å være frisk og fin, sier Beyer.

Ville gi hunden til politiet

Hundeeieren hadde vært på reise siden før jul da han kom hjem torsdag ettermiddag. Forskrekkelsen var stor da han fant døren inn til soverommet knust, mens hunden var sporløst forsvunnet.

Da mannen ringte politiet og fikk klarlagt hva som hadde skjedd, nektet han å påta seg ansvaret for at hunden hadde hatt det ille. Hundeeieren sa at en kamerat av ham hadde fått i oppdrag å passe på hunden i julen, men at kameraten tydeligvis ikke hadde gjort jobben godt nok.

Hundeeieren var for øvrig ivrig etter å bli kvitt hunden, og sa at politiet gjerne kunne overta den som politihund. Lovens lange arm avslo høflig.

- Eks-kjærestens hund

Hundeeieren var fortsatt interessert i å gi vekk hunden da BT snakket med ham torsdag.

— Hvis noen snille folk har lyst på den, kan de godt få den. Det er egentlig ikke min hund. Eks-kjæresten min hadde betalt 7000 kroner for den, men kunne ikke ha den der hun bor nå. Jeg passer på den for at hun skal slippe å avlive den, sier han.

Arna-mannen sier at han hadde vært «adoptivfar» for hunden i en måneds tid da politiet slo til. Han er overrasket over at hunden var uten vann og mat da den ble funnet:

— Den må ha spist opp alt tidligere på dagen. Kameraten min - som skulle passe hunden mens jeg var bortreist - sier han hadde gitt hunden mat og luftet den onsdag.

Skal omplasseres

Dyrevenner som har lyst til å gi Beauty et nytt hjem, kan ta kontakt med Fant omplassering for hunder på vakttelefon 95 15 12 06 (hverdager mellom 17 og 20) eller postadresse Pb 695 Sentrum, 5807 Bergen.

GLAD HUND: Valpen får bo i huset til Irene Beyer inntil den får et nytt hjem.
Foto: Fred Ivar Klemetsen