• Kråker er meget intelligente. Blackie er i hvert fall ingen ugagnskråke, sier Juan-Antonio Soltveit. - Kraaa, sier Blackie.

Leiligheten i Olsvik rommer mer enn Juan-Antonio Soltveit. Ved sofaen står et fuglebur. I sofaen sitter Blackie.

— Skal du ha litt pølse, spør matfar.

— Kraaa, sier Blackie og spiser pølse med potetmos.

— Hun har god appetitt, forklarer Soltveit tydelig stolt.

Blackie var en helt alminnelig ungkråke inntil for noen uker siden. En kamerat av Soltveit var nær ved å kjøre over kråken, som satt midt i veibanen. Men heldigvis for Blackie stoppet sjåføren og tok kråken inn i varmen. Nå er fuglen så tam at Soltveit ikke tør tenke på hva som skal skje dersom den en dag flyr sin vei.

— Det blir trist og tomt. Du gir tillit og får tillit fra et dyr. Det blir akkurat det samme som å miste en hund eller en katt.

- Intelligent kråke

Etter at Soltveit fikk Blackie i hus, har han endret synet på kråker.

— Hun er veldig renslig. Og svært intelligent. Kråker er i det hele tatt naturens renovasjonsverk, mener Soltveit.

Innekråkens favorittsted i stuen er vinduskarmen.

— Kråker gjør mye fra seg, spesielt etter at de har spist.

Det er kommet to hvite flekker på den svarte sofaen.

— Jeg er ikke så veldig bekymret. Det finnes vaskemiddel og vann i springen. Jeg fjerner det der med en gang og da blir det ingen flekker, forklarer Soltveit.

Blackie småhopper nedover sofaen og forsøker å flakse ned på gulvet. Det ender i en lite grasiøs landing under stuebordet.

— Hun har ikke utviklet styrevinger ennå, unnskylder Soltveit.

Kråkekos

— Blackie, kom å kose!

Kråken kikker på Soltveit, hopper bortetter den svarte skinnsofaen og opp på hånden til Soltveit. Etter en stund med godsnakk, blir øyelokkene tunge. Kråken faller til ro på matfars overarm.

Når Juan-Antonio Soltveit reiser til Benidorm, har han lyst til å ta Blackie med seg. Men det likte den spanske ambassaden i Oslo dårlig.

— De spurte om jeg hadde en skrue løs. Det kan vel hende, svarte jeg, men er det mulig å ta henne med? Foreløpig er saken uavklart.

Dersom han får ta kråken med seg, tror han den kan bli en attraksjon i den spanske feriebyen. Spesielt dersom Blackie lærer seg å danse.

— Hun er veldig glad i musikk. I går satte jeg på litt musikk, og da begynte Blackie å svinge seg frem og tilbake, forklarer Juan-Antonio Soltveit.

Kanskje, om litt, blir Blackie «Fame».

<b>INNEKRÅKEN: </b>Blackie elsker å kose med matfar. - Hun er svært intelligent, poengterer Juan-Antonio Soltveit.<p/> KNUT EGIL WANG (foto)