Innehelgen starter i ettermiddag. Da åpner himmelens sluser seg. Fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag, vil det falle opp mot 100 millimeter nedbør i Bergensområdet i form av regn.

— Det er mye nedbør. Temperaturen i Bergen vil ligge på rundt 7-8 plussgrader, sier meteorolog Martin Granerød ved Vervarslinga på Vestlandet.

Bilistene bør kjøre forsiktig de neste dagene.

— Vær oppmerksom på overvann. Spesielt i områder hvor snøen fremdeles ligger, sier Granerød.

Oppgradert til stor skredfare

For de som har tenkt seg til fjells, gjelder advarslene fra i går.

— Det er ikke å anbefale. Det blir mye vind og dårlig sikt mange steder. Natt til søndag vil temperaturen synke, og snøgrensen vil flytte seg opp til 3-500 meter, sier han.

Det er også stor skredfare i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland. I dag ble faregraden satt til 4 på grunn av svingninger i temperaturen og mye vind. Det betyr stor skredfare med selvutløste ras de neste dagene. I skredvarselet heter det:

« Mildvêret flyttar seg oppover i fjellet laurdag, og saman med kraftig regnvêr er det venta at det kan lausne fleire naturlege skred. Faregraden vil ligge på 4-stor. »

Kolonne over Hemsedal

Riksvei 7 over Hardangervidda åpnet for vanlig trafikk klokken 09.30 i morges. Over Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring.

— Foreløpig flyter det greit over fjellet. Vi følger situasjonen utover dagen, sier Kristian Fauskan, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

Han kan ikke svare på om den økende vinden vil føre til stengte fjelloverganger.

— Vi har ikke fått noe obs-varsel fra meteorologene, så foreløpig går trafikken som normalt, sier han.