— Vi har hatt noen innbrudd her i Fana, fem-seks ulike forhold fra boliger og boder. Det er litt mer vanlig, og vi er litt bekymret når dette skjer nå som vi er på vei inn i ferien. Vi har pågrepet én person, men har grunn til å tro at det er flere som holder på, sier Per Størksen, etterforskningsleder på Bergen Sør politistasjon.

Han forteller at det i 12-tiden mandag var et innbrudd i en bolig og en tilhørende kjellerleilighet i Søreidtræet.

— Tyvene rekognoserer litt og sjekker om folk er hjemme på dagtid, før de gjør innbrudd. Det er derfor viktig at politiet blir varslet om man observerer sånt, sier etterforskningslederen.

En av grunnene til at politiet går ut med oppfordringen, er at mandagens innbruddstyver faktisk ble observert, men uten at vitnet fant det mistenkelig nok til å melde fra. Innbruddet skjedde rundt klokken 11.50 mandag.

— En bil ble sett da den kjørte inn i en oppkjørsel. En mann gikk opp til huset og ringte på, og kikket inn vinduene, for å så forlate stedet igjen. Så kom han og en annen mann tilbake igjen. Dette vitnet reflekterte ikke mer over dette der og da. Derfor vil vi understreke at det er viktig å varsle politiet i slike tilfeller, sier Størksen.

Han advarer mot tyveribander nå i sommerferien, og ber publikum være spesielt oppmerksomme dersom ukjente lusker rundt i boligstrøket.