Mannen som bodde i huset våknet ved firetiden av at det var en person inne i stuen. Beboeren ble slått i ansiktet før vedkommende som hadde brutt seg inn rømte fra boligen. Han hoppet inn i en bil og kjørte fra stedet.

Kjent av politiet

Politiet observerte senere bilen i sentrum, men den mistenkte nektet å stoppe. Etter en politiijakt ble han stanset på Kalfaret og pågrepet.

— I bilen fant vi tyvegods fra den aktuelle boligen, men også fra andre steder. Vi jobber med å finne ut hvor dette kommer fra, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

Innbruddstyven er en tyve år gammel kjenning av politiet. Han er satt i forvaring i arresten.

— Han virket ruset ved pågripelsen. Det viste seg også at bilen som han benyttet var stjålet, opplyser operasjonslederen.

Urolig natt

Steimler opplyser at det har vært en urolig natt med mye bråk og slåssing i Bergen sentrum.

En mann ble innbrakt til arresten etter å ha deltatt i to slagsmål. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse. Rett før klokken to i natt skal en kvinne ha brent en annen kvinne på brystet og lugget vedkommende. Litt senere er ble en mann anmeldt etter at han skal ha slått en kvinne i Olav Kyrresgate, opplyser politiet på Twitter.

Truet med kniv

På Husnes ble en 22-åring pågrepet etter å ha truet med kniv.

Knivepisoden skjedde i forbindelse med et slagmål klokken 0245 på Husnes.

— Slik vi forstår det var det 22-åringen som var den utagerende parten. Han hadde en stor kniv som han truet med. I basketaket for å få tatt fra ham kniven, skal en person ha blitt skåret i kneet, forteller operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

Under pågripelsen skal han også ha utøvd vold mot politiet som kom til stedet.

22-åringen er i følge politiet hjemmehørende i området.