— Jeg er mest lei meg for at dette går ut over kundene. Salongen var innredet for at de skulle trives best mulig, sier frisøren oppgitt.

Det er bare en uke siden han åpnet den flunkende nye salongen i Sverresgate. Kjøsen hadde blant annet investert i en 37 tommer flatskjerm som var satt opp i ventekroken. Han hadde også kjøpt inn avanserte klippemaskiner og flere nye telefoner. Dette fikk han bare brukt i noen få dager.

Skrudde opp brevsprekken

Natt til tirsdag brøt tyvene seg inn gjennom inngangsdøren. De skrudde opp brevsprekken, stakk hånden inn og åpnet den enkle låsen.

— Siden jeg nettopp har startet opp hadde jeg ikke fått installert noen alarm. Jeg har heller ikke forsikret utstyret, sier Kjøsen.

Nå har han imidlertid festet lange solide skruer i brevsprekken. En kraftig plate sperrer også muligheten for å stikke hender eller redskaper inn gjennom åpningen.

Lot sjampoen stå

  • De må ha vært flere enn en, for flatskjermen er stor og tung. På en måte synes jeg synd på tyvene. De kan jo ikke ha gjort dette frivillig, sier han.

Frisøren undrer seg over at de ikke tok med seg noen hårpleieprodukter.

— Hva slags folk er det, som ikke bruker sjampo, smiler han.

Håper på tips

Erik Kjøsen, som skiftet navn da han fikk barn, har nettopp flyttet tilbake til Bergen etter å ha drevet frisørsalong i Drammen i flere år.

— Det er her jeg ønsker å bo. Bergen er en fantastisk by, men oppstarten ble ikke helt som jeg hadde tenkt, sier han.

Innbruddet er meldt til politiet, men de gir frisøren lite håp om å få eiendelene sine tilbake. Nå håper han at de som leser om hendelsen kan komme med tips om hva som har skjedd.

— Å få tilbake tingene er det viktigste. Jeg er ikke så opptatt av at de som brøt seg inn skal få straff, sier Kjøsen.

Bt.no har prøvd å få en kommentar fra politiet, uten å lykkes.

TOMT: Her stod den nye flatskjermen som skulle underholde kundene mens de ventet på klipp.
Kristin Jansen
SKRUDDE SEG INN: Tyvene løsnet denne brevsprekken, stakk hånden inn og låste opp døren.
Kristin Jansen