• Unødvendig og irriterende, sier innehaver av frisørsalongen Huldra i Bergen.

Mandag skjedde det igjen — innehaverne og ansatte hos Huldra Økologiske Frisør i Øvregaten våknet til at noen hadde brutt seg inn i lokalene.

Dette er fjerde gang på salongens seks leveår. Vandalene har riktig nok ikke kommet seg inn hver gang, men hvert brekk har kostet salongen penger i form av knuste ruter og ødelagt inngangsdør.

- Litt ofte

— Det begynner å bli nok nå. Dette er unødvendig og irriterende, sier Lene Johnsen, en av salongens to innehavere, til bt.no.

For bare noen uker siden ødela noen inngangsdøren til salongen.

Johnsen og de andre ventet fortsatt på ny dør, og regner med at det var dørens allerede dårlige tilstand som gjorde det enkelt for tyven eller tyvene å komme seg inn natt til mandag.

Fra kassen er det stjålet hele pengebeholdningen. Ikke engang sparegrisen som sto i nærheten av kassen har fått slippe unna. I tillegg er det rotet til nede i salongens kjeller.

- Lette etter safe

— De har sikkert lett etter en safe i kjelleren, men vi har ingen safe der - og det er bevisst, sier Johnsen.

Til alt hell hadde ikke salongen mye penger i kassen heller.

Likevel må salongen punge ut etter innbruddene og hærverket.

— En ny dør kommer vel til å koste mellom 25.000 og 30.000 kroner, og et nytt stort vindu koster vel 20.000 kroner. Heldigvis er vi forsikret, men det er jo en egenandel man må betale, sier Johansen.

Hun forteller at det har vært mange innbrudd i butikkene i gaten i det siste, og tror det er noen som er desperate etter noen småkroner som er på ferde.

- Sjal tre sjampoer

Anne Katrine Claussen (26) er ansatt i salongen, og ramser opp de tidligere innbruddstyvenes meritter:

— Den ene tyven knuste bare en rute, stakk hånden inn og stjal tre sjampoer. Han ble stoppet av politiet oppi gaten her, veldig full. En annen gang ble det rotet mye nedi kjelleren, de kastet masse mat fra kjøleskapet utover i lokalet.

Nå vurderer Johnsen økte sikkerhetstiltak for å få slutt på innbruddene.

BRUTT OPP: De fleste skadene på døren er fra et nylig brekk, og gjorde det enkelt å komme seg inn natt til mandag.
SILJE GOMNÆS