Ungdommene kom inn i salen under den nyvalgte partilederen Dagfinn Høybråtens tale, ikledd legefrakker og munnbind. Hensikten skulle være å demonstrere mot "homofobi-viruset" som var løs i salen.

Høybråten ble til slutt "desinfisert" med vann.

Det var humring i salen da aktivistene kom inn i salen, men da delegatene skjønte at opptrinnet ikke var en del av programmet, stilnet latteren. Politiet og livvaktene til Bondevik tok definitivt ikke hendelsen humoristisk.

— Hardhendte

— Fire ungdommer ble tatt med på politihuset. Det forligger ingen anmeldelse, så de fire ble sluppet fri med en advarsel mot å oppsøke arrangementet igjen, forteller operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Mathias Furevik, en av demonstrantene fra Rød Ungdom, hevder livvakter og politi var unødig hardhendt med ungdommene.

— Dette var en fredelig markering, og ikke truende på noen måte. Livvaktene til Bondevik oppførte seg som om vi skulle true statsministeren, og det ble ganske harde tak en stund, sier Turevik.

- Tåpelig

Statsminister Kjell Magne Bondevik, som satt på første benk bare noen få meter fra demonstrantene, følte seg ikke truet av episoden. Sikkerhetsopplegget rundt ham fungerte som det skulle, og hans to livvakter kom raskt til og avverget at demonstrantene kom på «sprøytehold».

— Dette er en respektløs og tåpelig måte å skaffe seg oppmerksomhet på. KrF ønsker åpne møter og vil gjerne komme i kontakt med folk. Men ikke på denne måten, sa Bondevik til NTB etter hendelsen.

EN HÅNDFULL demonstranter fra Rød Ungdom presset seg vei helt til talerstolen til KrF-leder Dagfinn Høybråten. Med en trykkpumpe ble han "desinfisert" mot homofobi med noe som trolig var vann. <p/>FOTO: SCANPIX