Gjennom Facebook-gruppen sprer Asle Bøe kjærligheten og oppfordrer andre brukere til å spre mer kjærlighet via epost til nyhetsmedier.

En rekke aviser nasjonalt og internasjonalt får innboksen sin full av identiske epost sendt fra forskjellige folk:

«Den 25. juli, samlet flere hundretusen nordmenn seg i gatene i byer og i distriktene med roser og fakler for å ære de døde i terrorangrepene i Oslo, og på Utøya. De samlet seg der for å vise verden at ikke en gang en tragedie som dette kunne knekke den norske ånden. De samlet seg der for å gi et sterkt budskap av kjærlighet og støtte. Hjelp dem å få fram dette budskapet ved å skrive om nettopp dette, og fjerne fotografier av morderen som angrep ungdommene på Utøya og regjeringskvartalet i Oslo. Det var hans ønske å få denne form for oppmerksomhet. Han ville få publisitet for å få ut det sinnsyke budskapet sitt til verdens folk — ikke la ham få spre hat og frykt! Velg kjærlighet. Det har vi gjort.»

— Dette startet med at jeg tok en titt gjennom de største avisene etter den store minnemarkeringen. Dekningen var flott, men jeg fikk en forferdelig følelse da jeg så at drapsmannen fortsatt var viet så mye oppmerksomhet i norske og utenlandske medier, sier Bøe.

Feil fokus

Han er rørt og stolt over det norske folk som står samlet i denne sorgen.

— Hvordan kan en enkelt mann få så mye oppmerksomhet og hundretusener få så lite, spør Bøe.

Han svarer på sitt eget spørsmål:

— Det er ikke riktig at en mann skal få mer oppmerksomhet fordi han har tatt i bruk virkemidler som er brutale og groteske, sier han.

Han mener oppmerksomheten skulle vært viet alle de hundretusener som var samlet og tok imot virkemidler som fred og kjærlighet.— Det gav meg en veldig dårlig følelse at gjerningsmannens bilder fikk mer publisitet enn at så mange hundre tusen samlet seg for kjærlighet.

Minst 18.000

Gruppen han har opprettet på Facebook har på under et døgen fått 1500 medlemmer.

— TIlsammen har vi sendt ut over18.000 eposter til forskjellige aviser, sier Bøe.

Han oppfordrer alle medier til å slutte å ta i bruk bilder av terroristen en gang for alle.

— Bruken av bildene vil bare øke hans potensiale for å bli et ikon for mennesker rundt om i verden, sier han.

Litt ros også

Asle Bøe har også oppfordrer folk til å rose medier som har vært flinkere enn andre til å trekke frem det fredelige og kjærlige.

bt.no og Mediehuset Bergens Tidende har fått hundrevis av eposter fra ulike mennesker som tydelig er medlem av Facebook-gruppen til Bøe.

— Det er kjekt å høre at folk gjennomfører oppfordringen. Jeg håper dere fikk litt ros også, sier han og tilføyer.

— Dette er et samlet Norge, totalt blottet for hevngjerrighet. Det er nettopp det vi må vie oppmerksomheten vår, sier han.