BT skrev om det hjerteløse tyveriet i september. Åtte år gamle Ingvild Kreken Veland hadde selv dyrket frem det 40 kilo tunge gresskaret som ble stjålet fra parsellen i Fløenbakken. Ingvild skulle bruke gresskaret på Halloween-feiringen.

Solidarisk skolebursdag

Men de andre hobbygartnere i Fløen visste råd. Et billass og to trillebårer med gresskar i alle størrelser og varianter ble kjørt hjem til Ingvild og lagret i kjelleren.

I går tronet noen av dem vakkert på et stort bord på Haukeland skole, som har bursdag i år. Hele 160 år fyller skolen — og i går ble det feiret med god mat, utlodning og leker - alt til inntekt for CARF - Barn hjelper barn.

Alle slags gresskar

Gresskarene var Ingvilds bidrag. Da vi snakket med henne, kunne hun stolt konstatere at det så langt lå 300 kroner i pengekassen.

— Initiativet til gresskarinnsamlingen ble tatt av Dennis Thaddeus, dugnadsleder i Fløen parsell. Forutsetningen var at de ble brukt til inntekt for en god sak, forteller Ingvilds mor, Marie Kreken.

Og Ingvild selv, var hun fornøyd med utfallet - til tross for sorgen over det tapte gresskaret?

— Ja. Bortsett fra at det stinket fælt i kjelleren fra et gresskar som var råttent.

Og selv om noen av gresskarene på bordet er digre nok, konstaterer den unge gartneren at ingen av dem er så svære som gresskaret hun selv hadde dyrket frem.

Til gjengjeld kan mor Marie fortelle at her er gresskar som opprinnelig stammer fra Sør-Amerika, pyntegresskar og knudrete gresskar fra en ursort som ble dyrket i Norden i gamle dager. Pluss en nær gresskarslektning: kjempemelon.

Deilig mat på alle fat

Et annet bord bugner av alle de lekkerbiskener gresskar kan brukes til: muffins, pai, pureer og marmelade. Og muffinsene, de hadde Ingvild bakt.

De kunne nytes til dessert etter et deilig og ikke minst billig middagsmåltid i gymsalen. Store og små benyttet anledningen, og fiskesuppe, fiskegryte, jegergryte og annet godt gikk ned på høykant.

Å HU OG HEI!: Tungt er det, og til et godt formål skal det selges. Sindre André Søbstad konstaterer at kjempemelonen veier noen kilo, mens Ingvild Kreken Veland slår fast at den likevel ikke er så stor som det gresskaret hun hadde dyrket frem.
Lillebø, Jan M.