Ved Årstad videregående skole slet både elever og lærere med pusten da luftforurensningen var på det verste sist vinter. Administrasjonen sitter i den delen av bygget der dørene går ut mot Fjøsangerveien.

Ingenting er gjort

— Luftinntaket til ventilasjonsanlegget ligger ut mot Fjøsangerveien, med det resultat at luften er den samme inne i bygget som ute i Fjøsangerveien, sier rektor ved Årstad videregående skole, Inger Morken.

Eiendomssjef i Hordaland fylkeskommune Helge Haavardtun bekrefter at ikke noe er gjort for å bedre ventilasjonsforholdene ved skolen siden sist vinter.

— Dette er jo en stor jobb. Det er ikke noe vi kan ordne over natten. Vi kan gjøre rent filteret og fjerne grove partikler, men ikke stort mer enn det, sier han.

Byttet skole

Iselinn Andreassen er glad hun slipper å gå på skole på Danmarks plass denne vinteren. Hun har astma og hadde store problemer i fjor vinter.

— Jeg blir veldig tett og får problemer med å fokusere. I tillegg får jeg mye hodeverk. Det var veldig tungt. Det er vanskelig å yte sitt beste samtidig som du egentlig ikke er i form til å gå på skolen, sier hun.

Nå har hun byttet skole og går siste året på videregående skole i Fyllingsdalen, dels for å slippe unna forurensningen, dels for å få kortere skolevei.

— Det er en stor lettelse å slippe og gå der nå, men det er jo forferdelig for de andre. Veldig mange sliter når luften blir så dårlig, sier Andreassen.

— Ingen kan si at de er fornøyd når luften er så dårlig, men samtidig må vi ha forståelse for at så store og dyre tiltak som trengs, sier rektor Morken.

Hva synes du om par- og oddetallskjøring? Si din mening i kommentarfeltet under!

SLIPPER UNNA: Iselinn Andreassen er glad hun slipper luftforurensingen på Danmarks plass i skoletiden denne vinteren. FOTO: privat