En 50 kvadratmeter stor leilighet til 2,2 millioner kroner i Ustaoset Resort var alt som ble solgt fra de fem prosjektene BT forhørte seg om etter påskehelgen.

– I tillegg var det fem som reserverte, så vi håper å få signert flere kjøpere. For oss var det en bra påske, vi hadde i alle fall 50 på visningene vi kjørte. Men folk bruker lengre tid enn før på å bestemme seg, sier Annelene Herland i Estate Meglerne

I Maurseth Fjellandsby ble det invitert til visning langfredag for salg av 2. byggetrinn. Denne dagen var det ustabilt vær og trøbbel ved enkelte fjelloverganger. Ifølge megler Sturla Hjelmervik i Aktiv Eiendom AS meldte det seg mellom 20 og 30 interessenter i leilighetsprosjektet.

– Pågangen var god, det dårlige været tatt i betraktning. Vi fikk også en del e-post, så vi regner med en lignende visningsrunde kommende helg. Interessen gjør at vi regner med at det fører til salg, selv om det kan ta tid, sier Hjelmervik.

Eikedalen Panorama og Minde Prosjekt melder om fire-fem interessenter i påsken. Uten at det ga salg umiddelbart. De har så langt solgt 19 av 30 hyttetomter nær skianlegget og seks av åtte leiligheter i prosjektet.

– Markedet har dempet seg veldig siden 2006. Men i år har vi hatt mye snø, en snørik vinter til så skal nok dette gå unna, påpeker Erik Tønjum i Minde Prosjekt.

Hardanger Fjellandsby har lagt ut nye hyttetomter og hadde visning påskeaften i strålende vær, uten at det ga utslag på pågangen.

– Vi hadde fem på visning. Ingen slo til der og da, sier grunneier Tom Garen.

Vik Fjellandsby annonserte med 33 hyttetomter og visning i hele påsken.

– Jeg har ikke fått en eneste telefon i påsken, men jeg håper folk hopper ned fra gjerdet etter hvert, sier selger/utbygger Eirik Hønsi.