Les også: Sjekk lesernes forslag

Rosenborg-fansen har kontaktet over tjue utesteder i Bergen før seriefinalen mot Brann. Men ingen vil åpne lokalene for trønderne, melder NRK.

— Det virker som at alle puber i Bergen tror at det kun er bergensere som har lyst til å være ute på byen, sier leder i supporterklubben Kjernen, John Inge Korsgat til NRK Trøndelag.

Kjernen har vært i kontakt med over tjue utesteder og svaret er det samme.

— Stort sett at de helst ser at vi ikke dukker opp, sier Korsgat.

Tusen supportere

Kjernen bruker vanligvis å samle et par hundre personer for å lade opp til kamp på bortebane. Til seriefinalen mot Brann er det ventet at rundt tusen ivrige RBK-supportere vil komme på fotball-vorspiel.

Reiselivsdirektør i Bergen Ole Warberg er sjokkert hvis det viser seg at utesteder diskriminerer Rosenborg-supportere.

— Det virker veldig pussig, for det er ikke slik bergensere vanligvis er. Hvis dette er sant, er det uttrykk for en sjåvinisme som går langt over streken. Alle gjester er velkommen i Bergen, sier Warberg.

Han har sendt en beklagelse til Rosenborgsupporterne og bedt dem komme med en konkret henvendelse om hvor mange de er og hva de trenger.

Gimmick?

— Dette skal vi ordne om vi så må åpne rådhuset i bergen eller ha vorspiel hjemme hos meg, men først må vi få en formell henvendelse fra Trondheim, sier Warberg.

Han har allerede vært i kontakt med flere arrangører, og tror ikke det vil ta mer enn en time eller to å skaffe et passende lokale for trønderne.

— Det skal ikke være noe problem, men dette virker nesten så sjokkerende at jeg tviler på det er sant, sier Warberg.

— Tror du dette er en gimmick fra trønderne?

— Jeg skal ikke si at det er en gimmick, men det er nesten så jeg tviler på at det er sant, sier Warberg.

Vil du huse en trønderfest? Send oss ditt forslag!

INGEN FEST: Nils Skutle, Knut Tørum og resten av Rosenborg-leiren mangler festlokale i Bergen.