Overfallet, som politiet mistenker dreier seg om et voldtektsforsøk, skjedde natt til lørdag 17. mars — like ovenfor Fløibanens nedre stasjon.

Kvinnen var på vei hjem, oppover svingene og trappene på Vetrlidsallmenningen, da hun ble overfalt.

Fullstendig tipstørke

— Vi har ikke fått ett eneste tips i saken, sier etterforskningsleder Jens Ekmann ved volds- og sedelighetsavsnittet, Bergen sentrum politistasjon.

Ut fra signalementet kvinnen ga av overfallsmannen, arrangerte politiet en fotokonfrontasjon med utseende- og aldersmessig relevante personer fra politiregistrene. Heller ikke det ga resultat.

Begge skrek

Den 19 år gamle kvinnen gjorde anskrik da overfallsmannen slo til. Også overfallsmannen skal ha skreket i smerte, etter at kvinnen satte seg til fysisk til motverge. Hun skal ha klart å treffe ham med slag eller spark.

Men selv om overfallet skjedde midt i Bergen sentrum, er ikke Ekmann overrasket over tipstørken.

— Vi hadde egentlig ikke forventet så mange tips. Det er veldig vanlig for folk på den tiden av døgnet å høre både det ene og det andre. Et rop hjelp kan ha gått inn i den vanlige fyllestøyen, sier Ekmann.

Usikre tekniske spor

Snart ti dager etter overfallet sier Ekmann at de fortsatt er interessert i tips.

— Vi har prøvd å sikre tekniske spor, men det er langt fra sikkert at det vil gi oss noe. Vi er fortsatt ute etter eventuelle vitneobservasjoner, sier Ekmann.

Kvinnen skal ha gitt følgende signalement av gjerningsmannen:

  • Over 190 centimeter høy
  • Mørkhudet
  • Bredskuldret
  • Snakker dårlig norsk
  • Mellom 20 og 30 år