• Jeg frykter regjeringen spekulerer i at U-båtsaken skal overlates til en ny regjering etter valget. Det sier Frps Arne Sotrevik, etter nok en runde i Stortinget uten konklusjon eller tidsplan.

Nok en gang sto de mot hverandre, statsråd Lisbeth Berg-Hansen og representant Arne Sortevik. Rammen var som vanlig Stortingets spørretime. Sortevik spurte om nytt fra ubåtfronten, og fiskreiministeren svarte at ting tar tid, miljøhensyn og grundighet er viktigst.

Ti års venting

— I år er det ti år siden vraket av U -864 blie funnet på havbunnen vest av Fedje. Og i disse dager er det fire år siden daværende fiskeriminister Helga Pedersen var på Fedje og sa at ubåten skal opp. Men i realiteten er vi tilbake til start, når Kystverket er i gang å kartlegge området på nytt.

— Så du frykter at en regjering der Fremskrittspartiet er med, blir sittende med ansvar for saken etter valget?

— Ja, det er åpenbart, sier Sortevik.

Ingen tidsplan

Fiskeri- og kystministeren hadde ingen konkrete svar på Arne Sorteviks spørsmål, som lød slik:

— Hva er regjeringens plan, og når skal kvikksølvlasten i U -864 være fjernet?

Berg-Hansen viste til at Kystverket har en ekspedisjon ved vraket nå i januar, og skal ha en ny ut til sommeren. Etter det vil regjeringen vurdere saken, og komme til Stortinget mesd et forslag. Deretter skal en eventuelt plan for det videre arbeid ut på anbud.

— Prosjektet må preges av grundighet og kvalitet, vil kan ikke tillate noe annet, sa hun.

Og dette var Arne Sorteviks konklusjonen:

— I åtte av de ti årene som har gått har Arbeiderpartiet hatt statsråden. Det er det samme departementet som har utredet Stad Skipstunnel, der det heller ikke har skjedd noen ting i disse åtte årene.De bare utreder og utreder og utreder...

SKULLE OPP, EGENTLIG: Og i disse dager er det fire år siden daværende fiskeriminister Helga Pedersen var på  Fedje og sa at ubåten skal opp.
GEOCONSULT