Samtidig som store letemannskaper søker etter savnede Anja Weløy Aarseth (21) på byfjellet Aksla i Ålesund, jobber 20 etterforskere på spreng med å finne svar på hva som kan ha skjedd med bergensjenten.

Fredag ettermiddag får sunnmørspolitiet også bistand fra to taktiske etterforskere fra Kripos.

— Vi har ikke noen holdepunkter for at hun hadde andre planer enn å ta en joggetur. Nå har vi søkt en god stund i området der hun skulle trene, og ikke funnet henne. Da er vi nødt til å sette i gang parallell etterforskning, i tilfelle dette skulle vise seg å være en straffesak. Jo tidligere man kommer i gang med en slik etterforskning, jo bedre er sjansen for å løse saken, sier politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.

Avhører familie

Etterforskerne avhører fredag venner og familie av 21-åringen. I tillegg er det satt i gang arbeid for å hente inn elektroniske spor.

Allerede torsdag ble det satt i gang sporing av mobiltelefonen til Aarseth. Det ga ifølge politiadvokaten ikke noen resultater.

— Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte om hun hadde den med seg. Den var allerede avskrudd da vi startet sporingen, sier han.

Sjekker bankkonto og PC

Politiet har i tillegg kontaktet kortselskap for å få informasjon om eventuelle kontobevegelser de siste dagene.

Etterforskerne har også vært i 21-åringens hjem, der de blant annet har sikret seg PCen hennes for å finne eventuelle nyttige opplysninger der.

— Arbeidet er i full gang, men foreløpig er vi ikke kommet noe nærmere en løsning, sier Skovly.

Forsvant onsdag

Bilen Aarseth kjørte er også hentet inn for å undersøkelse. Ifølge VG skal det være hennes bestemor som eier den. Bilen ble funnet parkert ved en tursti, på et sted som skal være et naturlig utgangspunkt for en joggetur.

— Bilen er ikke ferdig undersøkt ennå, så det er for tidlig å svare på om det finnes spor der, sier politiadvokaten.

De siste observasjonene av Aarseth skal ha blitt gjort ved hjemmet hennes ved 19-tiden onsdag, og ved stedet der bilen hun kjørte senere ble funnet parkert. Disse observasjonene betegnes imidlertid ikke som sikre, ifølge politiet.

Tidligere på dagen ble studenten observert da hun forlat lesesalplassen sin på Høgskolen i Ålesund rundt klokken 15.30. Hun skal ifølge VG ha forlatt sin bestemors hjem for å dra på joggetur noen timer senere, og dette skal være siste sikre observasjon av 21-åringen. Like før, rundt klokken 17, snakket hun med sin mor i telefonen.

Familien slo alarm torsdag formiddag.

Ønsker tips

Politiet gikk fredag ut og ba om tips i saken. Det resulterte i en stor mengde henvendelser fra personer som har befunnet seg i det populære turområdet onsdag kveld.

Politiet presiserer derfor at de ber personer som har befunnet seg på Aksla onsdag fra klokken 1845 og utover, og som mener at de har sett savnede eller gjort andre observasjoner som de mener kan være interessante, om å kontakte politiet på telefon 70 11 87 00.

Andre som har vært i området i samme tidsrom, men som ikke mener de har gjort relevante observasjoner, blir bedt om å kontakte politiet på epost. Etterforskerne ber om at de oppgir følgende informasjon i eposten:

— En beskrivelse av seg selv, klesdrakt, tidspunkt og konkret sted de beveget seg. Videre kan de vedlegge bilde(r) om det er mulig, skriver politiet i en pressemelding.

Opplysningene kan sendes til alesund-tips@politiet.no.

Du kan også kontakte BT. Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

SAVNET: Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen.
Polititet/privat