Innimellom promillekontrollene tok politiet frem laseren; med det resultatet at 11 bilførere ble tatt i fartskontroll og to av dem mistet lappen.

— Dette er et svært gledelig resultat når det gjelder promille. Fremover vil vi prioritere promille- og fartskontroller. Det skal være uforsigbart når vi slår til, sier Arvid Ask, leder for trafikkavsnittet ved Bergen politidistrikt til bt.no.

Fire drosjer tatt

I en aksjon på Gamle Nygårdsbro mellom kl. 23.00 og 01.00 natt til i dag, ble syv bilførere tatt i fartskontroll. Av disse var fire drosjesjåfører.

Det var også en kontroll i Damsgårdstunnelen der fire sjåfører ble tatt. I tillegg fikk 12 bilførere gebyr for å ha kjørt uten førerkort.

— Hvordan ser du på at vi på bt.no varsler om kontrollene?

— Det er helt ok for oss at dere varsler kontrollene våre, så lenge vi oppnår målene om at folk holder fartsgrensene og er edru, mener Ask.

Prikkbelastning

Bergen politidistrikt har tatt initiativ for å få opp igjen forslaget fra 1988 om prikkbelastning av bilførere. En vil da få prikker på førerkortet for fartsovertredelser og kjøring på rødt lys med mer. Med nok prikker, så ryker førerkortet. Forslaget er nå ute på høring.

— Jeg har jeg veldig stor tro på prikkbelastning. I dag er det for mange sjåfører som spekulerer i å kjøre like under grensene for der førerkortet ryker, og så betaler de seg ut av sin trafikkfarlige kjøring, hevder Arvid Ask.