Det blir ingen busstreik. Det kommer frem etter at en samlet opptelling viser et ja-flertall til nye tariffavtaler i bussektoren. I to av forbundene stemte medlemmene ja, i to forbund stemte flertallet nei.

Dette ble klart da opptellingen fra uravstemningen i Norsk Transportarbeiderforbund ble presentert tirsdag formiddag.

Ikke konflikt 3829 medlemmer svarte ja, mens 3365 stemte nei til meklingsmannens forslag til ny tariffavtale.

Det var ja-flertall i Yrkestrafikkforbundet og Jernbaneforbundet, mens det var nei-flertall i Transportarbeiderforbundet og Fagforbundet.

— Drøyt 60 prosent avla stemme. Fagforbundet hadde klar overvekt av nei, Yrkestrafikkforbundet (YTF) og Jernbaneforbundet (NJF) hadde overvekt av ja. Norsk transportarbeiderforbund (NTF) hadde en liten overvekt av nei. Men vi går for det samlede resultatet. Det var i avstemningen ikke tvil om at antall stemmer skulle telles opp samlet, sier Roger Hansen, leder i Transportarbeiderforbundet, til Aftenposten.no.

Gods- og Miljøaansatte stemte klart nei, men tas ikke ut i konflikt.

Håpet på nei Forhandlingsleder Stein Guldbrandsen i har jobbet iherdig for et nei. Han opplyser til NTB at det ser ut til at han har lyktes med det blant sine egne.

— Jeg har all grunn til å tro at det blir et dundrende nei, i tråd med vår anbefaling, sa Guldbrandsen mens stemmene ble talt opp mandag.

Transportarbeiderforbundet anbefalte sin medlemmer å stemme for meklingsmannens forslag til ny bussoverenskomst.

Likevel var det et betydelig jevnere løp enn det forbundsledelsen hadde ventet.

Fortjener bussjåførene høyere lønn? Si din mening!