ARNE COLLIANDER Politiet opplyste etter ulykken at jenten antakelig løp ut i veien bak Gaia-bussen hun akkurat hadde steget av. 17-åringen ble påkjørt av en personbil og døde senere samme kveld.

Etterforskningen endte med at politiet henla saken mot bilføreren «etter bevisets stilling». Jentas foreldre klaget avgjørelsen inn for Statsadvokaten i Hordaland.

Statsadvokaten i Hordaland har nå fattet en endelig avgjørelse om at saken er henlagt. I begrunnelsen for henleggelsen understrekes det at bruken av begrepet «bevisets stilling» ikke innebærer noen gradering av skyld i noen retning. Det innebærer at ansvaret ikke plasseres på den avdøde jenten. Det skal ikke være funnet holdepunkter for at hun løp ut i veien.

— For oss som foreldre er dette svært viktig. Vi følte at politiet med de første uttalelsene sine etter ulykken ga jenten vår skylden for det som skjedde. Nå føler vi på en måte at hun er blitt renvasket, sier Solgunn Flaktveit, mor til 17-åringen som omkom i ulykken.

Statsadvokaten konkluderer også i sin henleggelse at det ikke foreligger tilstrekkelig grunnlag for tiltalte mot føreren av personbilen som kjørte på 17-åringen.