Førde kommune blir ikke straffet etter at gulvet foran scenen kollapset i Førdehuset i juni i fjor, skriver NRK Sogn og Fjordane.

Politiadvokat Bjørn Larsen sier det er en grundig etterforskning som ligger til grunn for at saken nå blir lagt bort.

— Vi har knyttet til oss sakkyndige, og saken har vært til høring hos Statens bygningstekniske etat, hos Fylkesmannen og hos Økokrim, så det er en velfundert henleggelse, sier Larsen til NRK Sogn og Fjordane.

- Kan ikke straffes

Ulykken skjedde under minikonsert med rap-gruppa Spetakkel 1. juni i fjor. Det senkbare gulvet som lå over orkestergraven var dimensjonert for mellom 60 og 70 personer som sitter på stoler. Under konserten ble dette området brukt av rundt 200 hoppende ungdommer og raste sammen.

Politiet mener at Førde kommune ikke kan straffes for dette, og saken er derfor henlagt.

— Bakgrunnen for det er kort og godt at vi ikke finner at det er noen straffebestemmelse som er brutt i forbindelse med det som skjedde, sier Larsen.

Selv om saken er lagt bort vil politiet nå ha et møte med kommunen for å forsikre seg om at det samme ikke vil skje igjen. Rådmann Ole John Østenstad i Førde er glad for at saken nå er ute av verden.

- Hendelig uhell

— For oss er det veldig positivt og en lettelse at saken er lagt bort som straffesak, sier Østenstad til NRK Sogn og Fjordane.

— Vi mener at vi hele tiden har hatt gode rutiner, og vi har skjerpet inn de rutinene, og vi mener det som skjedde den gangen var et hendelig uhell.

RASTE SAMMEN: En lem som dekket orkestergraven ga etter for vekten av de mange barna. FOTO: TERJE ULVEDAL
HØRTE SMELL: Jeg hørte et stort smell og så barna falle ned i orkestergraven, Ole Johannes Øvretveit var konferansier i Førdehuset under konserten.<br/> Foto: Terje Ulvedal