• Hovedinntrykket etter den storstilte razziaen natt til i går er at det - med noen få unntak - står bra til på utestedene i Bergen sentrum.

Denne konklusjonen trekker leder for kontoret for skjenkesaker i Bergen kommune, Gro Gaarder, etter aksjonen hun var koordinator for fredag kveld og natt til lørdag.

I løpet av noen sene kveldstimer fredag og natt til lørdag ankom 40 kvinner og menn fra i alt 10 offentlige etater på en uanmeldt kontroll av rundt 100 utesteder i Bergen sentrum. Dette er den største kontrollen som er gjennomført i Bergen. Gaarder forteller til Bergens Tidende at det var med representanter for kemnerkontoret, likningskontoret, skjenkekontoret, politiet, brannvesenet, Arbeidstilsynet, Tollvesenet, Lotteritilsynet, Mattilsynet og fylkesskattekontoret.

Inspektør Kurt Halås i Arbeidstilsynet forteller at de leverte 30 pålegg. De alvorligste tilfellene gjaldt røyking i de omstridte uterestaurant-avdelingene ved Fotballpuben og Logehaven. Disse bedriftene blir innkalt til møte mandag og risikerer bøter, sier Halås.

Hver gang det skjer liknende razziaer på utestedene i Oslo, er det vanlig at noen bedrifter blir stengt. Ingen av de kontrollerte restaurantbedriftene i Bergen ble stengt som følge av alvorlige brudd på lover og forskrifter.

— Vi kan slå fast at vi ikke har oslotilstander i restaurantbransjen i Bergen, sier Gaarder.