— Søket etter fartøyet ligger i dvale, det er ingenting å gå på.

Det sier redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen på Sola.

Alle observasjoner er sjekket ut

Alle beregninger redningssentralen har gjort, viser at båten, eller restene av den, skulle ha kommet inn til land.

— Men den er ikke funnet. Alle observasjoner er også sjekket ut, og der ligger saken i dag, sier Øversveen.

Samarbeider med naboland

En tid etter at søket ble avsluttet den 2. mai, ble det sendt ut såkalt «mayday-relay»til båter, skip, plattformer og helikoptre som ferdes i Nordsjøen. Dette er nå avsluttet.

— Men alle som ferdes i området er grundig informert, og de er veldig observante. Hvis de ser noe som ligner vrakrester eller lignende melder de fra, sier hun.

Dersom noen av våre nabolands redningssentraler hadde nytt i saken, ville Hovedredningssentralen ha blitt informert om dette.

— Vi har et veldig godt samarbeid, sier Øversveen.

- Har trolig forlist

Redningsleder Johan Mannsåker sier det ikke kan utelukkes at båten har dratt et annet sted.

— Men trolig har den forlist.

Han peker på at det er snakk om store havområder båten kan ha befunnet seg i, og lite informasjon som kan gi noen indikasjon på hva som har skjedd.

Båten kan ha sunket med besetningen om bord, uten at man finner spor etter forliset.

Venner søker på Shetland

SAVNET: Familien beskriver Peter van Liere som en sprek, positiv mann med sterk psyke.
Privat

To venner av Peter van Liere, den ene av de tre som var om bord i «Warnow», reiste ifølge nettstedet ad.nl til Shetland tidligere denne måneden for å søke etter kameraten.To synske skal ha indikert at van Liere befant seg der, men så langt har de ikke funnet spor etter ham.

Ifølge BBC forlot «Warnow» den skotske byen Kincardinshire 15. april og skulle etter planen komme til Norge 22. april.

Seilbåten ble sist sett ved Draupnerfeltet sørvest for Stavanger 17. april.

Mente å ha sett båten

Store mannskaper søkte etter båten etter at den ble meldt savnet. Funn av en rekke gjenstander i sjøen og på land ved Nautnes i Øygarden, medførte at letingen ble trappet opp de første dagene i mai. 25 personer fra Røde Kors, politi samt et redningshelikopter søkte til vanns og til lands, uten resultat.

På kvelden torsdag 2. mai valgte Hovedredningssentralen i Sør-Norge å innstille søket etter seilbåten. Da hadde den vært savnet i to uker.Fredag 3. mai meldte et nytt vitne seg for politiet. Han hevdet å ha sett båten seile sørover i Alverstraumen i Nordhordland, lørdag 20. april. Hvorvidt det var «Warnow» vitnet så, har ikke blitt bekreftet.

RESULTATLØST SØK: Søket etter den savnede nederlandske seilbåten «Warnow» ble avsluttet torsdag 2. mai. Her fra leteaksjonen i Nautnes i Øygarden. ARKIVFOTO EIRIK BREKKE